// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Keld Broksø: Missilhotellet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Keld Broksø: Missilhotellet

Skrevet af den 22. april 2014 – 21:44Ingen kommentarer

Normalt er jeg ikke sen til at påpege, hvis jeg mener, at en roman sagtens kunne have været 100-200 sider kortere. Når der er for meget tomgang. Bedste eksempel er den ellers så feterede Stieg Larsson-trilogi, hvor hver bog kunne koges ned til halv længde uden at noget ville gå tabt.

Med journalist Keld Broksøs bog ”Missilhotellet” er det lige omvendt. Her kunne man faktisk godt savne flere detaljer og et handlingsforløb, der ikke skrider så hurtigt frem, som det er tilfældet. Flere nuancer i beskrivelserne af hovedpersoner og bifigurer samt et generelt mere detaljeret handlingsforløb, hvor hovedpersonerne får tid til at lide og kæmpe.

Afghanistan anno 2014 danner rammen om fortællingen. Og det er en særdeles velvalgt kulisse, som Keld Broksø uden tvivl har stort kendskab til. Broksø formår at inddrage en række aktuelle problemstillinger fra virkelighedens Afghanistan i fortællingen på en særdeles virkefuld facon. Problemstillinger som bliver siddende i baghovedet efter sidste side er læst. Om hvordan Iran i stigende grad er ved tage kontrol med især den vestlige del af Afghanistan i takt med at USA og de øvrige vestlige landes soldater rejser hjem.

I bogen møder vi diplomaten og NGO’eren David, der uforvarende bliver en brik i et højdramatisk internationalt powerplay mellem Iran og USA med det vestlige Afghanistan som kampplads. Og inden han får set sig om er både hans gravide kone og Davids far involveret i et hæsblæsende drama, der dog som nævnt sagtens kunne være beskrevet mere detaljeret.

Men det kan Keld Broksø eventuelt kompensere ved at lade David leve videre i en kommende bog. Der er i hvert fald stadig plads til at folde personen ud.

I 2011 læste og anmeldte jeg Keld Broksøs ”Pengemuren”. Og ligesom med den, så er ”Missilhotellet” grundlæggende gedigent håndværk kvalitetsmæssigt på linje med hvad man finder udgivet på traditionelle forlag. Keld Broksø har valgt at gøre det selv. Som han skrev i en kommentar til anmeldelsen af ”Pengehotellet”, så handler det om økonomi.

”Såkaldt “rigtige” forlag, som tre af mine tidligere bøger udkom på, spiser forfattere af med 15 %. Ved en beskeden selvinvestering får man langt bedre afkast – i det øjeblik en bog måtte sælge.”

Det giver jo meget god mening. Og ”Missilhotellet” burde være en bog, der kunne sælges i et pænt antal. For den er velskrevet med en realistisk og superinteressant fortælling, der drager paralleller til virkelighedens verden.

Keld Broksø: Missilhotellet. Skriveforlaget 2014. 289 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.