// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Richard Holmes: Anden Verdenskrig i billeder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie

Richard Holmes: Anden Verdenskrig i billeder

Skrevet af den 26. december 2013 – 11:33Ingen kommentarer

Imperial War Museum i London har verdens største samling af billeder fra Anden Verdenskrig. Det er dette gigantiske arkiv, som Richard Holmes har fået mulighed for at trække på, og det er første gang i museets historie, at det har medvirket til at skabe en bog med 500 af de bedste fotografier.

Selv om der er en overvægt af billeder fra Storbritanniens indsats, giver bogen en fascinerende rundtur til mange af krigsdeltagerne og de forskellige lande, som krigen rasede i. Billederne skildrer i kronologisk orden krigens gang, og bogen er opdelt i et kapitel per år. Kapitlerne indledes med to-tre meget velskrevne sider, som opsummerer de vigtigste begivenheder i året.

Billederne ledsages desuden af fine, kortfattede tekststykker, som placerer, hvor billedet er taget og ofte også sætter det ind i kontekst. Så bogen har en overskuelig og pædagogisk struktur, og der synes ikke at være et eneste overflødigt eller ligegyldigt billede.

Denne billedbog om Anden Verdenskrig træder flot ind i rækken af de mange bøger om krigen, og den tilføjer materiale, som ikke tidligere har været vist. Tak for det!

Anden Verdenskrig i billeder, Richard Holmes, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 400 sider, Oversat fra engelsk af Peter Parkov, 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.