// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anastassia Arnold: Smertefælden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Biografi

Anastassia Arnold: Smertefælden

Skrevet af den 28. december 2013 – 07:08Ingen kommentarer

9788799609673Umulig kærlighed, lidenskab og smerte kendetegner den gribende historie om franske Simone de Beauvoir og amerikanske Nelson Algren, der lever i hvert deres land, men som kæmper for at fastholde hinanden i et umuligt forhold.

De er hver især bundet til deres hjemland, deres karrierer og andre omstændigheder gør, at de aldrig kan leve i et traditionelt parforhold, men deres store lidenskab kan heller ikke ignoreres. De drages mod hinanden og i 16 år kæmper de en kamp, for at fastholde hinanden.

Romanen er opbygget på baggrund af kærlighedsbreve, der er sendt mellem de to elskende over mange år. De afspejler den store lidenskab, men også den fortvivlende kendsgerning, at de aldrig får hinanden fuldt ud. Ikke mindst Simone de Beauvoirs afhængighedsforhold til vennen Jean-Paul Sartre, spiller ind.

Bogen skifter fortæller for hvert afsnit, så det skiftevis er Simones og Nelsons beskrivelse og oplevelse af forholdet. Jeg synes det tager lang tid at vænne sig til det, men et godt stykke inde i bogen giver det efterhånden mening og den gribende historie overskygger irritationen over de lidt bratte skift.

Det er en skøn og hjerteskærende historie, som forfatteren Anastassia Arnold giver liv i denne bog. Om den altoverskyggende forelskelse og om simple valg, der er umulige at tage.

Smertefælden, Anastassia Arnold, Aronsen, 2013, 241 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.