// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kaare Sørensen: Halshug – historien om en terrorplan
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Biografi, Journalistik

Kaare Sørensen: Halshug – historien om en terrorplan

Skrevet af den 6. november 2013 – 17:45Ingen kommentarer

Kunne det makabre terrorangreb i den indiske storby Mumbai i november 2008, hvor 166 personer blev dræbt, have gentaget sig i København? Det ser journalisten Kaare Sørensen nærmere på i bogen “Halshug”. Titlen hentyder til at bagmanden bag Mumbai-angrebet, David Headley, arbejdede med en plan om at storme Jyllands-Postens kontorer på Kongens Nytorv i København, halshugge medarbejderne og kaste hovederne ud af vinduerne.

Bogen er delt op i to dele. I første dele får vi en glimrende, detaljeret og velresearchet rekonstruktion af Mumbai-angrebet med et dansk øjenvidne i hovedrollen. I anden del handler det om David Headleys arbejde med at stable et terrorangreb i København på benene. Undervejs får vi historien om Headley. Københavns-delen fungerer også ganske udemærket.

Det er altid interessant at få store terrorsager oprullet og få sat oplysninger, som vi tidligere kun har fået drypvis i daglige nyhedshistorier, sat sammen til én fortælling. Og det er netop hvad vi får i “Halshug”. Der kommer desværre bare ikke så meget nyt og overraskende frem i bogen. Og det overrasker når man læser hvor meget materiale, der ligger til grund for bogen.

Bogen er sat med usædvanligt store bogstaver og meget korte linjer, hvilket betyder at de 348 sider er meget hurtigt læste, da de reelt nok kun svarer til 200 – 250 sider i andre bøger. Men historien er heller ikke til mere, når nu Headleys terrorplaner i København heldigvis ikke blev til noget. De løber ud i sandet fordi hans bagland af terrorledere ikke vil være med.

“Halshug” er et must for os, der læser alt hvad der udgives om danske terrorsager. For jer andre kan det være et udemærket julegaveønske, men der er desværre ikke meget mere tyngde i bogen, end man godt kan vente med at samle den op på biblioteket, hvis man en dag falder over den.

Kaare Sørensen: Halshug – Historien om en terrorplan. People’s Press, 2013. 348 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.