// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jan-Philipp Sendker: At høre hjertet slå
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Jan-Philipp Sendker: At høre hjertet slå

Skrevet af den 22. marts 2013 – 07:17Én kommentar

At høre hjertet slå er en ganske anderledes kærlighedshistorie. Og en rigtig smuk en af slagsen. Jeg har sjældent læst noget så enkelt og rent og ærligt. Denne historie er renset for dårlig menneskelig karakter og fører os ind i et univers af ægte kærlighed – kærlighed der overvinder alt.

Julia er taget til Burma for at finde sin far, som er forsvundet sporløst fra deres hjem i New York. Med sig har hun et gammelt uafsendt kærlighedsbrev, der er skrevet af hendes far til en burmesisk kvinde, som hun har fundet efter sin fars forsvinden. Ved ankomsten til Burma møder Julia U Ba – en ældre burmesisk mand, der insisterer på at få lov til at fortælle hende en historie. Julia lytter modvilligt i starten – men kan U Ba hjælpe hende på sporet af hendes far?

U Ba fortæller os historien om Tin Win og Mi Mi, der som store børn møder hinanden ved et tilfælde og der opstår et venskab og en samhørighed som siden hen udvikler sig til kærlighed. En dejlig varm historie – ikke uden en masse ærgrelser – men alligevel en positiv og livsbekræftende historie.

Oveni i denne meget nærværende menneskelige fortælling, får vi en tur rundt i en lille landsby i Burma, hvor vi ser smukke figentræer, drikker skøn sukkerrørsjuice og dufter alle krydderierne på markedet.

Jeg er rørt, klogere og en smuk læseoplevelse rigere.

Jan-Philipp Sendker, At høre hjertet slå, Gads forlag, marts 2013, 297 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.