// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kometen – Historien om Obamas triumf
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Samfund

Kometen – Historien om Obamas triumf

Skrevet af den 11. maj 2009 – 12:49Ingen kommentarer

KometenDer er kommet mange bøger om Obama, men jeg har forsøgt at finde de bedste af dem. Jeg har tidligere anmeldt “Vejen til Washington”, som jeg fandt interessant.

“Kometen” fik jeg anbefalet af en journalist fra BBC, som ofte arbejder i Danmark og taler dansk. Bogen er nemlig skrevet af en dansk forfatter, hvilket jeg ellers ville have holdt mig fra.

Men på trods af dette, er bogen faktisk ganske glimrende. Den består i min optik af tre dele. Første del handler om Obamas kampagnestrategi, med interviews fra en række centrale aktører i Obamas kampagne. Det er virkelig god journalistik og går lidt dybere til værks end hvad man normalt kan læse.

Anden del er efter min mening bogens svageste punkt. Den forsøger at sætte Obamas sejr ind i en historisk kontekst, med udgangspunkt i racedebatten i USA. I et par kapitler, forsøger forfatteren at forklare hvordan Obama kunne vinde på trods af hans hudfarve. Jeg synes ikke dette lykkedes og kedede mig igennem et par kapitler.

Den sidste del af bogen er derimod ganske interessant og godt skrevet. Her kigger forfatteren nærmere på Obamas forhold til religion, udenrigspolitik og hans stjernestatus. Det gav mig faktisk en del nye informationer, som ikke tidligere har stået helt klart.

En af bogens største styrker er, at kilderne i bogen er mange af de folk som har stået bag Obama hele vejen. Ikke kun hans kampagnehold, men der er rigtig mange citater og udtalelser fra de professorer og venner fra f.eks. Harvard som Obama ofte stadig er i dialog med.

Alt i alt er bogen klart en af de bedste i rækken af Obama-bøger. Desværre holder den ikke helt fokus, og forfatteren vil omfavne meget mere end han kan nå på 260 sider. Men ok, alternativet var at skrive tre bøger som aldrig ville blive læst.

Kometen og Vejen til Washington er klar de to bedste bøger i rækken af en 6-7 stykker som jeg indtil nu har været i nærkontakt med. Naturligvis kan Obamas to egne bøger også varmt anbefales: Dreams from my Father og Audacity of Hope.

Martin Burcharth, Kometen – Historien om Obamas triumf, Januar 2009, Informationas forlag, 259 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.