// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stine Bolther: Hævn
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Femikrimi, Krimi

Stine Bolther: Hævn

Skrevet af den 11. april 2009 – 10:59Én kommentar

En ny krimiforfatter har skrevet sig selv ind på den danske krimiscene og har netop udgivet “Hævn”, som er en god og spændende krimi i bedste Anna Grue-stil. Som titlen afslører, er hævn motivet bag mordet på justitsminister Niels Henrik Hoff og hans ægtefælle. Hævn er set som motiv i efterhånden mange krimier. Men i denne bog af Stine Bolther gør det ikke noget.

Som i de fleste andre moderne krimier konkurrerer pressen med politiet om at komme først med en opklaring af mordet. I “Hævn” følger vi den unge kriminalreporter og single Lise Toft. Hun hvivles mere og mere ind i opklaringen og til sidst brænder tampen. Bogen er skrevet fra kriminalreporterens vinkel og derfor får vi overvejelser om kildebeskyttelse, presseetik, og prioritering af stoffet i formiddagsavisen med – og det er netop dette der gør, at bogen skiller sig ud fra den stadig stigende bunke af krimier. Stine Bolther har gennem 9 år selv arbejdet som kriminalreporter, og der er ingen tvivl om, at hun ved hvad den type arbejde går ud på.

Vi følger også den unge heltinde i privatlivet, hvor hun dog ikke har nær så stor succes som i arbejdslivet. Lise Toft er sød og charmerende, men bakser til trods herfor med kærligheden. Der er tale om en bog i den lette krimigenre på grænsen til chitlit, og for mig har det været ganske fin læsning i påskesolen. Efter sigende er der ikke planlagt flere krimier med Lise Toft på nuværende tidspunkt. Men skulle det vise sig, at Lise Toft kommer i en 2´er eller måske en 3´er, ja så holder jeg mig ikke tilbage for at læse dem også.

Stine Bolther er uddannet journalist og arbejder til daglig som kriminalreporter på Ekstra Bladet. Hun har tidligere skrevet bestselleren “Drabschefen” fra 2006 om Ove Dahl fra Københavns Politi.

Stine Bolther, Hævn, Politikens Forlag, Marts 2009, 272 sider.