// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Daniel Zimakoff: De 3 måske 4, Robert og Roberta (3) og Graffitibanden (4)
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Daniel Zimakoff: De 3 måske 4, Robert og Roberta (3) og Graffitibanden (4)

Skrevet af den 1. juni 2012 – 07:37Ingen kommentarer

Brødrene Adam, Christian og Benjamin er tilbage. Og de har endnu engang deres lidt hemmelighedsfulde ven Parly med – og ærkefjenden Billen og hans bande på sidelinien.

I bogen Robert og Roberta skal de hjælpe Parlys onkel. Han har nemlig opfundet en robot, der kan gøre rent. Men når man programmerer noget der ligner et menneske kan det give problemer. Problemer som ikke lige er til at løse og som måske skyldes sabotage. Heldigvis er drengene gode til at gennemskue mysteriet og forhindre at Parlys onkel bliver fyret.

I bogen Grafittibanden bliver drengene for alvor udfordret. En graffitibande maler på togvognene på banelegemet og Christian bliver beskyldt for at stå bag og kan se frem til at skulle betale en stor erstatning. Men lillebror ved med sikkerhed, at det ikke er Christian der har gjort det. For han har set Christian kissemisse med sin kæreste, mens graffitien blev malet. Men hvordan hjælper man lige Christian ud af suppedasen uden at afsløre at man selv har ligget på lur? Og hvem er det så der maler grafitti? Det er ikke ufarligt at undersøge, for grafittibanden er i den grad barske.

Forlaget har angivet målgruppen til at være fra 7 år. Min medanmelder på netop 7 år fandt bøgerne sjove. Især den med grafittiballaden, hvor han blev nød til at fnise lidt over kysseriet. Jeg synes dog ikke at bøgerne var helt så underholdende og skøre som de første to bøger i serien. Det er især de mange dialoger i begge bøger der vanskeliggør læsningen lidt (gælder både for selvlæseren og som højtlæsning). Omvendt skal der endnu engang være ros for det kække og flabede sprog, som rammer meget godt det sprog børn og unge bruger når de taler sammen i dag.

Daniel Zimakoff, De 3 måske 4, Robert og Roberta (3) og Graffitibanden (4), Gyldendal, 96 sider pr. bog, Illustreret af Anders Breum, Maj 2012.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.