// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Daniel Zimakoff: Isbilen og To fruer med ét smæk
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Daniel Zimakoff: Isbilen og To fruer med ét smæk

Skrevet af den 24. februar 2011 – 08:00Én kommentar

Isbilen og To fruer er et smæk er to sjove og underholdende børnebøger om de tre brødre Benjamin, Christian og Adam. Bøgerne er bind et og to i serien “De 3 måske 4” og netop udkommet.

Drengene er 9, 11 og 13 år og ganske opfindsomme, og opfindsomhed får de brug for, når de vil have is, og deres mor siger nej. I den første bog udtænker de en snedig plan, som selvfølgelig går galt. Det er noget med at “låne” penge i madkassen, liste ud af huset via kældervinduet, sælge is til andre børn og noget med at lure på piger, der er i bad. Og så er det noget med en mærkelig dreng ved navn Parly, der har en hule i skoven og samler på udstoppede dyrehoveder.

I bog nummer to bliver de inviteret til Parlys fødselsdag i et stort hus med svømmepøl. På vej til fødselsdagen mister de deres badetøj, men friske drenge bader nøgne og drengene går først i panik, da en ældre fremmed dame pludselig dukker op med sin lille hund. Lidt for sent går det op for brødrene, at Parly vist slet ikke bor i det fine hus, men blot har valgt det som rammen for sin fødselsdag. Og så går det i øvrigt helt galt for dem igen.

Bøgerne er anmeldt sammen med Tue på 6 ½ år og dermed læst højt. Der er af og til passager med lidt mange dialoger, som er lidt tunge at læse højt, men resten af teksten er velskrevet og tilpasset de yngre læsere / lyttere. Bøgerne vil formentlig kunne læses fra 2-3 klasse som selvstændig læsning.

Daniel Zimakoff har helt styr på børns brug af det danske sprog og putter ord som “skid”, “fandens” og “nar” i munden på brødrene. Det gør bøgerne autentiske, levende og frække på den fede måde. Samtidig er kapitlerne og scenerne tilpas korte til at holde opmærksomheden fanget på de ofte fjollede, pinlige og skøre optrin.

Begge bøger kan bestemt anbefales og her vi læser gerne endnu mere om Benjamin, Christian og Adam og deres skøre påfund.

Forfatteren Daniel Zimakoff (f. 1956) er uddannet bibliotekar, far til fire drenge og har skrevet en lang række bøger til børn, unge og voksne.

Daniel Zimakoff, Isbilen og To fruer med ét smæk, Illustreret af Anders Breum, Gyldendal, Februar 2011, Fra 7 år, 96 sider.