// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ken Follett: London kalder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historisk roman

Ken Follett: London kalder

Skrevet af den 10. april 2012 – 23:19Ingen kommentarer

Den engelske forfatter Ken Follett har begået en god gedigen bog om en farefuld flyvetur og især optakten hertil under anden verdenskrig. Handlingen foregår pudsigt nok i Danmark. Kort fortalt handler det om, at en ung dansk mand kommer i besiddelse af nogle meget vigtige informationer om de tyske radarinstallationer på den jyske vestkyst, som briterne for alt i verden er nødt til at få fat i. Radaren gør tyskerne i stand til at spotte de britiske bombefly på lang afstand, og hvis briterne kan sætte en stopper for det, kan det være med til at vende krigen.

Den unge Harald har derfor i sidste ende ingen anden mulighed end at flyve til England i en faldefærdig lille flyvemaskine. Forud for det er gået en lang række strabadser, som inkluderer både mord og selvmord. Ja, faktisk er det først på de sidste 40 sider, at flyet kommer i luften. Historien er i øvrigt delvist baseret på virkelige hændelser.

Historien er ganske godt fortalt og man kan ikke umiddelbart se, at forfatteren ikke har danske aner eller levede i Danmark under krigen. Det er dog lidt forstyrrende, at Ken Follett har valgt opdigtede danske stednavne, som ligger meget langt væk fra hvad ville være realistiske navne. Hvorfor bruge navne som Morlunde og Sande i stedet for Esbjerg og Fanø – som alle kan se der er tale om? Sjovt nok bruger Follett britiske stednavne fra virkelighedens verden.

Historien er bygget op omkring en række gode personbeskrivelser og en realistisk handling. Men det kammer dog lidt over, at helten og skurken er gamle barndomsvenner. Det er i virkeligheden slet ikke nødvendigt. Historien kunne sagtens hænge sammen uden dette forstyrrende element.

Ken Follett: London kalder. Cicero, 2003. 406 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.