// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Flensburg og Olsen: Kammerater
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat

Flensburg og Olsen: Kammerater

Skrevet af den 22. oktober 2007 – 12:26Én kommentar

“Kammerater” er et forsøg på at opridse de sidste 10 års begivenheder i LO, med fokus på Hans Jensen i formandsrollen.
Kammerater

Jeg kan dog allerede afsløre nu, at bogen er ligegyldig, kedelig og banal. Forfatterne skriver i indledningen at bogen baserer sig på et lang række anonyme interviews, og at de dermed er kommet “om bag tæppet” på udvalgte beslutninger i fagbevægelsen de sidste 11 år. Det passer ikke. Alle vinkler og konklusioner er læst og hørt mange gange før.

En bog som denne bør have et formål. Det har den ikke, udover en overfladisk beskrivelse af samarbejdet mellem LO, Socialdemokraterne(S), skiftende borgerlige regeringer og arbejdsgiverene. Simple historiske gennemgange af storkonflikten i 1998, formandsvalgene i S. Suppleret med en overfladisk opremsning af Hans Jensens liv og karriere i bevægelsen.

Bogen forsøger i visse kapitler at kradse lidt i lakken, ved at skrive lidt om Hans Jensens solokamp(?) imod pamperbegrebet i bevægelsen, overfor hans egne problemer med en tur til Jersey og ansættelsen af hans kone i KAD. Forfatterne tør dog ikke kradse igennem, og afsnittet ender stumt. Ligeledes bliver trepartsforhandlingerne i 2007 beskrevet uden den store indsigt og interessant analyse.

Bogen kunne være skrevet på en uge, blot med adgang til Infomedia (Avisdatabase) og et folkebibliotek. Flere afsnit er nærmest kopieret fra bøger som “I rosens favn” og lign. socialdemokratiske værker. Det er hverken en debatbog, en grundbog eller en biografi. Det er et jubilæumskrift på den kedelige måde, og jeg vil vædde med at den ikke bliver uddelt på LO kongressen der afholdes om en uge.

Den største ros til bogen er, at man har købt Roald Als-tegninger imellem hvert kapitel. Det gør den væsentligt nemmere at komme igennem.

Læs også min anden anmeldelse af bogen på kampagneblog.dk.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.