// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sofi Oksanen: Baby Jane
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Sofi Oksanen: Baby Jane

Skrevet af den 8. marts 2012 – 09:50Ingen kommentarer

Piki er pigen alle vil være sammen med. Hun er cool, populær og omsværmet i det finske homomiljø. Hun lever det frie liv med store armbevægelser, hun forkæler sine kvinder og hendes kæreste føler sig som en prinsesse. Sammen drømmer de store drømme.

Lige indtil den dag hvor Piki ikke længere vil ud. Hun vil ikke i byen om natten, hun vil ikke ud og købe ind – hun vil ikke engang gå en tur. Og hun drikker mere og mere. Sammen burer de sig inde i Pikis lejlighed, hvor de starter en online sexlinje, så de kan få råd til deres tiltagende misbrug af cigaretter, alkohol og nervemedicin.

Men Pikis kæreste, der er vores fortæller, begynder at føle sig uelsket og utilstrækkelig og hun higer efter Pikis hengivenhed og opmærksomhed. Indtil hun finder ud af, at det slet ikke handler om hende. Piki er syg, men hun vil ikke tale om det, og for at føje spot til skade, får hun hjælp udefra – af en ekskæreste – og vil ikke lukke sin kæreste ind eller lade hende hjælpe sig.

Med hver deres særheder og lidelser, bliver deres forhold således mere og mere destruktivt og de kommer så langt ud, at de har svært ved at finde tilbage. Og lige så stille forsvinder den pige, der altid var så cool og ovenpå.

Baby Jane er en pudsig bog, men ikke desto mindre ret fængslende og mit bekendtskab med disse to piger varede kun en aften, men de sidder fast i min bevidsthed. En barsk, men alligevel lidt komisk bog på nogle områder. Den er let læst og minder ikke om meget andet, og jeg er ret begejstret for Sofi Oksanens noget oprørske og rå facon.

Baby Jane er Sofi Oksanens anden roman, men hendes tredje udgivelse på dansk. På bogblogger har vi tidligere anmeldt Renselse af samme forfatter. Jeg vil anbefale alle at stifte bekendtskab med hende.

Sofi Oksanen, Baby Jane, Rosinante, marts 2012, 201 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.