// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Verdon: Luk øjnene
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

John Verdon: Luk øjnene

Skrevet af den 19. marts 2012 – 08:23Ingen kommentarer

Luk øjnene er andet bind i serien om den pensionerede kriminalassistent Dave Gurney. Og lige som debuten ”Tænk på et tal” er der tale om en god gedigen gåde, der er stort set umulig at gennemskue før den afsløres til aller sidst.

En brud bliver fundet halshugget midt under sit bryllup. Ingen har set eller hørt noget og det omfattende videomateriale fra festen efterlader ingen spor. Mistanken falder dog straks på deres mexicanske gartner, som er forsvundet i forbindelse med mordet. Det er kendt for alle, at bruden og gartneren ikke havde et godt forhold til hinanden, og da hun tilmed findes dræbt i gartnerens hytte, er det den oplagte vej for politiet at gå. Men sporet ender blindt hver gang. Og hvem har i virkeligheden overhovedet set den mexicanske gartner rigtigt? Alle vidneudsagn er bygget på noget nogen har hørt fra andre – og hvor har de hørt det fra?

Flere måneder efter mordet bliver Dave Gurney kontaktet af en tidligere kollega, der vil have hans hjælp til sagen, der er gået i stå. Brudens meget velhavende og frustrerede mor er villig til at betale hvad som helst for at finde sin datters morder. Dave indvilliger i at kigge på sagen og er selvfølgelig hurtigt blandet ind i den og pludselig kommer den lidt for tæt på.

Luk øjnene er fuld af detaljer, sofistikerede kringelkroge og en masse åbne muligheder, der gør den spændende fra ende til anden. Den indeholder desværre også en masse fyld – mange sider går med Daves personlige problemer med konen, hans skyldfølelser overfor sønnen og hans ærgrelser over det forhold han aldrig fik til sin far. Bla bla bla er det eneste der er at sige til det. Men jeg kan se bort fra det, fordi jeg ved, at der i næste kapitel dukker en ny spændende detalje op, som jeg skal kæde sammen med det, jeg allerede ved.

Underholdende hjernegymnastik!

John Verdon, Luk øjnene, Hr. Ferdinand, marts 2012, 538 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.