// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Salam Pax: Bagdad Bloggen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Historie, International Politik, Politik & debat, Politisk biografi, Samfund

Salam Pax: Bagdad Bloggen

Skrevet af den 17. oktober 2007 – 00:19Én kommentar

BagdadbloggenBagdadbloggen er en udskrift fra en blog af en ung iraker lige før, under og efter amerikanernes (og danskernes) invasion i Irak. Med en bidende humor og en logisk nuancering, som mange andre kunne lære godt af, blogger han om udviklingen.

Det slog mig flere gange at det måske virkede lidt fjollet at købe en bog, som indeholdt en blog, der ligger frit tilgængeligt på nettet. Dog er der en klar pointe i, at jeg ikke ville vide, hvor jeg skulle starte og slutte, hvis det endelig var muligt at finde siden. Det er ikke lykkedes mig endnu, hverken med den eller de andre links, der er beskrevet i bogen. Eftersom bogen foregår i 2003 er det heller ikke så mærkeligt at de fleste links er faldet for udløbsdatoen. Det ville spare forlaget en del mærkelige fodnoter, hvis de bare droppede at henvise til alle de links hans blog indeholder.

Salam Pax’ blog forstår at sætte ansigt på den krig, som jeg ikke er alene om at have svært ved at forholde mig til. Hans fortælling er ikke kun krig og ødelæggelse, men skifter fra klar og vittigt ironiserende i starten, til en lang fortælling om absurditeter i slutningen.

I 2003 var jeg selv meget langt fra blog’osfæren, og denne bog er en meget god indføring i, hvordan man sagtens kan skrive en privat blog med relevans for andre. Til inspiration for alle dem, der er begyndt at læse blogs, men ikke helt er nået til at tage skridtet, selv at bidrage. Det her er autonom internetdemokrati for alle pengene. Se at komme med på vognen!

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.