// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arvid Honoré: Ved julelampens skær
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Noveller

Arvid Honoré: Ved julelampens skær

Skrevet af den 7. december 2011 – 19:33Ingen kommentarer

Alt er ved det gamle. Også i 2011 udkom ”Ved julelampens skær” i sin 93. udgave. I år er hovedhistorien skrevet af socialrådgiver og forfatter Hanne Reintoft, der lader erindringen gå tilbage til barndomshjemmet og julen i besættelsens første år.

Andre bidragydere tager udgangspunkt i alt fra juleskibenes ankomst i Københavns Frihavn over julen i Sønderjylland til damen på tredje sal, som også skal ha´ en god jul. Alt sammen handler om julen inklusive snefald, om store forventninger til julen og om juleglæde. Og gerne i gamle dage.

Indholdet i ”Ved julelampens skær” vil ingen noget ondt. Det er fryd og gammen – for det meste. Udgivelsen minder mest om et temahæfte fra et ugeblad. Mit kendskab til ”Ved julelampens skær” har hidtil været som en bemærkning i reglementet for, hvad indsatte i militære arresthuse i 1960-erne måtte læse som adspredelse ved højtiden, mens de afsonede vagtarrest. Efter læsningen er jeg ikke utilfreds med, at det var sommer, da jeg afsonede fem dages vagtarrest. Ved juletid har nostalgien gode kår, og ”Ved julelampens skær 2011” hjælper godt på vej.

Arvid Honoré, Ved julelampens skær, Nyt Nordisk Forlag, November 2011, 136 sider.