// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Liza Marklund: Sort hvid
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Liza Marklund: Sort hvid

Skrevet af den 11. november 2011 – 07:00Ingen kommentarer

Der skulle ikke mere end et par linjer til, før jeg virkelig mærkede hvor meget jeg havde savnet Annika Bengtzon, den gæve journalist med det viltre hår.

I dag udkommer niende bog i serien og det hele starter egentlig meget som man kan forvente, når man er med Annika på arbejde. En ung mor findes myrdet og Annika vil finde ud af hvad den sag handler om. Hun når ikke langt før hele hendes verden vælter, hendes mand Thomas er taget som gidsel i Nairobi og gidseltagerne stiller helt urimelige og urealistiske krav.

Snart begynder den intense forhandling, i forsøget på at få Thomas hjem igen og Annika oplever hvordan hendes netværk smuldrer for øjnene af hende. Thomas’ chef rykker det storpolitiske kidnapningsdrama ind i Annikas lejlighed. Tiden går og de andre europæiske gidsler henrettes en efter en og spændingen stiger – især i Annikas lejlighed! I den dybe krise hun befinder sig i, udspiller der sig også en overraskende kærlighedshistorie og en erkendelse af, at hendes liv må tage en drejning – ud over kanten.

Sort-hvid er en sindsygt spændende krimi, med den kendte Annika som hovedperson, men i denne bog ser vi helt nye sider af hende, som er med til at give et mere nuanceret billede. Der er spænding fra starten af og den holder hele vejen igennem bogen, som jeg har slugt på ganske kort tid.
Jeg er helt vild med denne niende bog i serien og slutningen er på bedste serie-vis, et spændende oplæg til bog nr. 10 – som meget gerne må være på trapperne snart.

Forfatteren Liza Marklund, har været krimidronning i årevis og hun kan på ingen måder skubbes af tronen efter endnu et genialt mesterværk. Bogen må klart stå øverst på ønskesedlen – hvis du da kan vente så længe!

Liza Marklund, Sort Hvid, Rosinante, 412 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.