// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Per Smidl: Skurvogn 537 Christiania
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Per Smidl: Skurvogn 537 Christiania

Skrevet af den 11. december 2011 – 21:26Én kommentar

Christiania er fyldt fyrre år og der har i årets løb været ekstra opmærksomhed omkring fristaden. “Skurvogn 537 Christiania” er en roman der handler om den kære fristad og forfatteren til bogen; Per Smidl, har selv boet på Christiania for år tilbage.

Bogen handler om taxachaufføren Andreas, kaldet Les, der finder sig selv efter skilsmisse og et brud med det meste af de faste holdepunkter i sin tilværelse, ved at flytte ind på fristaden.
Han ser tilbage på livet på staden, hvor en spirende forfatterdrøm får ro til at gro og damerne falder for den unge forfatter i den blå skurvogn.

Bogen er bygget op om nogle tilbageblik og virker temmelig rodet i starten, jeg skulle halvvejs gennem bogen, før jeg synes den rigtig tog form og jeg følte jeg kendte personerne og forstod skiftende mellem tid.

Det virker også som om forfatteren selv blander sig og det kan være svært at skelne mellem, hvem der mener hvad og om det er forfatteren Per eller bogens hovedperson Andreas der fortæller.

De mange filosofiske betragtninger bliver en tand for meget, det der virkelig fanger er beskrivelserne af Christiania, hvordan det var at bo der, sammenholdet, kreativiteten og de mange forskellige personligheder der fandt et fristed i fristaden.

Per Smidl har selv boet på Christiania og har siden boet mange forskellige steder i verden. Han er kendt for sin roman ”Chop Suey” og har også udgivet flere essaybøger. 5% af overskuddet fra salget af denne bog, går til Fælleskassen på Christiania.

Per Smidl, Skurvogn 537 Christiania, Fiktion Works, 2011, 403 sider

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.