// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Manu Sareen: Iqbal Farooq på Bornholm
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Manu Sareen: Iqbal Farooq på Bornholm

Skrevet af den 4. november 2011 – 14:43Ingen kommentarer

Finanskrisen kradser og Iqbal Farooqs skole inde på Nørrebro skal sælges til tyskeren Von Zwetlerswein Gehundden.
Det betyder, at eleverne nu skal gå i brune skoleuniformer og der er helt nye regler på skolen. Det passer Iqbal og hans venner rigtig dårligt og det får det værste frem i deres lærere og giver dem helt andre problemer end ellers.

På en studietur til Christiansborg opdager de pludselig, at Grundloven er væk, det bringer lille Danmark i fare, da tyskeren nu vil købe hele Danmark. Iqbal har en plan, desværre involverer den Onkel Rafig, som ikke altid er den smarteste appelsin i turbanen.

Iqbal og hans klasse får heldigvis lov til at tage på tur til Bornholm, for den nye tyske ejer har bare ansat nogle billige udenlandske tilkaldevikarer. Og en af de vikarer der skal med til Bornholm, virker desværre lidt for bekendt for Iqbal og snart er blandet ind i et stort drama.

Sproget er helt suverænt – totalt griner! Og når man læser den højt giver det virkelig anledning til mange fnis og grin, for det er Nørrebro-slang for fuld udblæsning.

Bogen er fuld af tempo og sjove episoder, der er beskrevet så man automatisk har en hel tegnefilm kørende inde i hovedet.

Det er femte bog i serien om Iqbal Farooq og hans familie fra indre Nørrebro. Manu Sareen har vundet adskillige priser for disse bøger og han rammer børnene utrolig godt, med det skøre sprog og den rablende historie.

Manu Sareen, Iqbal Farooq på Bornholm, Politikens Forlag, 191 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.