// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Eriksson og Sundquist: Sorgens ild
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Eriksson og Sundquist: Sorgens ild

Skrevet af den 26. oktober 2011 – 07:50Ingen kommentarer

Hvis du har læst Kragepigen som udkom i foråret, skal du helt sikkert have fingrene i den næste bog i serien om Victoria Bergmans skumle historie. Sorgens ild er bog nummer 2 i en planlagt serie på 3 bøger. Vi følger endnu en gang kriminalkommisær Jeanette Kihlberg og hendes team i efterforskningen af en meget uhyggelig sag, der startes op i den første bog. Denne gang finder man en højtstående forretningsmand myrdet og de voldsomme detaljer tyder på et hævnmord – men hvem har været så fyldt med had og hævn?

Jeanette der for alvor har rod i privatlivet gør brug af hendes nye kontakt, psykologen Sofia Zetterlund med henblik på at få en gerningsmandsprofil, men Sofia har sine egne problemer at tumle med. Flere gange dukker navnet Victoria Bergman op, men hun er ikke så nem at finde for Jeanette og hendes team.

Sorgens ild har ligesom Kragepigen, mange lag, forbrydelserne er grove, voldsomme og groteske. De er udpenslet og beskrevet ud i de værste detaljer og flere passager i bogen måtte jeg bare hurtigt skimme igennem, da jeg ikke kunne rumme flere detaljer om misbrugte børn. Ligesom jeg helst ikke skulle læse i bogen lige før sengetid, da den forstyrrede min nattesøvn for meget. Måske er det netop det der er meningen, at den skal være lidt grovere og sætte dybere spor end de andre krimier på markedet. Den afspejler sikkert virkeligheden meget godt, hvor der også er historier der er svære at bære.

Uanset hvad, så virker tanken med en serie, for også denne gang slutter bogen ikke helt – der er spundet videre på flere historier som jeg helt sikkert er nødt til at læse om, i den planlagte 3’ er.

Bogen er skrevet af det svenske makkerpar Eriksson og Sundquist, der også har indgået filmaftale med den danske filmproducent Miso Film. Og hvis der kommer en film – ja så bliver jeg nok nødt til at se den med hænderne for øjnene, for her spares der sikkert heller ikke på de grumme detaljer.

Eriksson og Sundquist, Sorgens ild, Lindhardt og Ringhof, på dansk ved Anders Juel Michelsen, 446 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.