// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Hart: Jernhuset
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

John Hart: Jernhuset

Skrevet af den 6. december 2011 – 09:28Ingen kommentarer

Jernhuset er en rigtig tju-bang spændingsroman med masser af action, blod og onde gangstere.

Hovedpersonen Michaels stærkeste ønske er at komme væk fra det barske miljø blandt vaneforbrydere og mordere, men det er ikke så nemt. Han er jaget vildt sammen med den kvinde, som han har forelsket sig. I fortiden er der dunkle hemmeligheder, som på mange måder styrer Michaels liv. Sammen med sin bror Julian, er Michael vokset på et berygtet børnehjem, Jernhuset, hvor vilkårlig vold og tæsk var daglige foreteelser.

Julian myrder en af plageånderne, men Michael tager skylden som den stærkeste af de to. Brødrene skilles, og Michael kommer til at vokse op hos en gangster i New York, som oplærer ham til at blive lejemorder. Og det er en effektfuld opdragelse, for Michael bliver dygtig til jobbet. Men forlade miljøet, det kan man ikke, og da den aldrende gangsterboss dør, går jagten på Michael og kæresten ind.

Broderen kommer også i skudlinjen for alle kneb gælder i forsøget på at få fat på Michael. Blodet flyder, den ene psykopat afløser den anden, og der er masser af gode overraskelser undervejs. Nogen dybere mening med historien eller morale er der ikke. Men det gør ikke så meget, når man bliver så godt underholdt som her.

John Hart, Jernhuset, Forlag: Hr. Ferdinand, Oversættelse: Mich Vraa, 471 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.