// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Birthe Rønn Hornbech: Fra krigsbarn til folkevalgt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politik & debat, Politisk biografi

Birthe Rønn Hornbech: Fra krigsbarn til folkevalgt

Skrevet af den 16. september 2007 – 10:55Ingen kommentarer

Med sit eget liv og opvækst som den røde tråd, tager Venstres markante folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech os gennem en danmarkskrønike i bogen “Fra krigsbarn til folkevalgt”, der bygger på en række foredrag hun holdt i efteråret 2006 og som blev bragt i P1 i foråret 2007.

Hvis man ikke lader sig gå for meget på af “jeg alene vide” og “som jeg jo havde sagt/foreslået for flere år siden” og den generelle bedrevidende og opdragende tone i bogen, så er der tale om en læsværdig bog af en bestemt dame med sine meningers mod.

Vi kommer både omkring hendes opvækst i et præstehjem, hendes debut i politiet (hun var den første kvinde i en politiuniform i 1973), Tvind-loven (som stadig kan bringe hendes blod i kog) og hvordan hun sagde nej til at blive kirkeminister. Kærligheden til selve det parlamentariske arbejde var ganske enkel for stor.

Samtidig bliver der naturligvis fyret bredsider af mod både Tidehvervsfolkene, venstrefløjen og fortalerne for strammere terrorlove.

Ligesom i hendes debatbog “tale er guld” fra 2006 går det ikke kedeligt for sig, og uanset om man er enig eller ej, så kan man ikke lade være med at tage hatten af for den folkevalgte jurist og vicepolitimester, der brænder for det parlamentariske arbejde og diskussionen. Her er motivet ikke personlig succes og ministertaburet.

Birthe Rønn Hornbech: Fra Krigsbarn til folkevalgt. Vartov – DR 2007. 253 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.