// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ben Aaronovitch: Rivers of London
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Krimi, På engelsk

Ben Aaronovitch: Rivers of London

Skrevet af den 23. september 2011 – 07:21Ingen kommentarer

Politiassistent på prøve Peter Grant var egentligt blevet tilknyttet en særlig afdeling for dataindtastning og arkivering. Men inden da skal han bevogte gerningsstedet for et blodigt og tilsyneladende umotiveret drab. Opsat på at bevise sit værd og slippe for årelangt papirnusseri er han henrykt over at finde et vidne til drabet. Der er bare det problem, at vidnet har været død i cirka 200 år og kun kan ses af Peter selv.

Heldigvis når Peter Grants historie de rigtige ører og kort efter er han tilknyttet en særlig efterforskningsenhed ledet af inspektør Nightingale, Englands sidste overlevende troldmand. Faktisk er Nightingale og Grant de eneste medlemmer af efterforskningsenheden eftersom næsten samtlige kendte engelske troldmænd døde i kamp under anden verdenskrig.

Langsomt opdager Peter Grant, at han er en del af en lang tradition inden for magi, som startede med Isaac Newton, der ikke alene opdagede adskillige naturlove, men også fik sat magi i system som et mindre kendt sideprojekt. Og langsomt opdager han også, at det London han kender rummer mere mellem himmel og jord end han lige regnede med – hvem har for eksempel mødt den afrikanske inkarnation af Themsens gudinde?

Det kan lyde lidt gakket, men realiteten er, at Ben Aaronovitch formår at få skabt et underholdende og interessant univers inden for genren urban fantasy, hvor det moderne London kombineres med politiarbejde og lidt slet skjult magi. Efterfølgeren Moon over Soho er allerede ude og holder heldigvis samme gode fortællestil og standard.

Ben Aaronovitch: Rivers of London. Gollanz 2011. 390 sider (engelsk).

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.