// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne Dahl: Hviskeleg
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Arne Dahl: Hviskeleg

Skrevet af den 16. september 2011 – 06:09Ingen kommentarer

Den svenske kriminalchef Poul Hjelm er blevet chef for en halvofficiel EU-enhed, som skal efterforske international kriminalitet i EU-området. Det er måske også på tide for nutidens seriøse kriminalitet er grænseoverskridende uanset om det drejer sig om narko, prostitution eller økonomisk kriminalitet.

Det er der ikke noget nyt i, men med Arne Dahl som rejsefører og politichefen Poul Hjelm som bogens omdrejningspunkt, fortæller Arne Dahl med Hviskeleg en spændende, på overfladen fragtmenteret, historie om de magtfulde økonomiske interesser, der i dag står bag den internationale kriminalitet.

Hviskeleg har flere bi- og hovedpersoner, så det gælder af og til om at holde tungen lige i munden, og det er måske netop styrken ved en bog, der skal dække den grænseoverskridende kriminalitets mange tråde. Til sidst i bogen knyttes trådene dog sammen i en slutning, som der på en gang samler historien op og samtidig understreger det virvar, det svagt organiserede kaos, som det moderne samfund og økonomi reelt dækker over.

Det er netop den evne til at samle op og gøre kriminalhistorien relevant i et større perspektiv, som gør Arne Dahls bøger så læseværdige. Og Hviskeleg er ingen undtagelse.

Arne Dahl, Hviskeleg. Modtryk, september 2011. 479 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.