// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tove Alsterdal: Kvinderne på stranden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Tove Alsterdal: Kvinderne på stranden

Skrevet af den 24. august 2011 – 21:044 kommentarer

Ally er scenograf i New York, Terese er på sommerferie hos sin far i Spanien og Mary er illegal immigrant fra Afrika. Tre meget forskellige kvinder, der lever tre meget forskellige liv, men hvis skæbner ikke desto mindre flettes sammen i denne meget spændende og velskrevne krimi.

Da Terese vågner på stranden en morgen efter en våd bytur og vil have lidt vand i ansigtet, finder hun et lig langs kysten. I nærheden redder Mary sig i land, som eneste overlevende fra en illegal immigranttransport fra Afrika. Endnu uvidende om dette, modtager Ally et brev fra sin mand, journalisten Patrick, der er på arbejde i Paris i jagten på den prisvindende historie.

Da Ally ikke kan komme i kontakt med sin mand, beslutter hun sig for at tage til Paris for at finde ham. Det leder hende på sporet af skruppelløse forretningsmænd, illegale immigranter og de mennesker, der forsøger at hjælpe. Men det er uigennemskueligt for Ally at finde ud af, hvem hun kan stole på, og da folk omkring hende begynder at forsvinde, er hun klar over, at hendes mand var på sporet af noget stort. Men hvad er der sket og hvor er han henne?

Scenen er hermed sat for en spændingsmættet og velkomponeret krimi, der indeholder alle de komponenter, der udgør en god krimi, men som på intet tidspunkt bliver hverken kedelig eller forudsigelig. Det har været en fornøjelse at stifte bekendtskab med Tove Alsterdal og hvis du, ligesom jeg selv, føler dig godt og grundigt træt af svenske samlebåndskrimier, så glem det et øjeblik og giv denne bog en chance, for den er bestemt din tid værd.

Tove Alsterdal, Kvinderne på stranden, Mrs. Robinson, juni 2011, 367 sider.

4 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.