// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mads Steffensen og Marcus Aggersbjerg: Mads & Monopolet. Parholdet – hvor svært kan det være?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Samtalebog, Selvhjælp

Mads Steffensen og Marcus Aggersbjerg: Mads & Monopolet. Parholdet – hvor svært kan det være?

Skrevet af den 13. juli 2011 – 10:48Ingen kommentarer

Jeg elsker Mads & Monopolet! Jeg prøver så vidt muligt ikke at foretage mig andet end at være hjemme lørdag formiddag, så jeg kan hygge mig med at lytte til mine medborgeres dilemmaer og de efterfølgende sjove, gode og mindre gode svar de tre kendisser i panelet kommer med. Jeg synes, ideen er fantastisk, og det er helt sikkert noget, der efterfølgende tales om i min omgangskreds – ja nogen gange kan vi tilmed ikke lade være med at ringe hinanden op undervejs, fordi det er så vanvittigt et dilemma eller fordi vi synes, de kommer med nogle mærkelige svar.

Jeg havde derfor høje forventninger til bogen. Jeg glædede mig meget til at komme i gang med den, men jeg havde også en snært af frygt for, at succesen var drevet for vidt og at man måske drev rovdrift på et dejligt P3 produkt ved at udnytte det kommercielt og skrive en bog. Men det er slet ikke tilfældet. Det er en skøn bog, hvor man griner, overvejer og føler præcis lige som lørdag formiddag.

I Monopolet sidder Asger Aamund, Pernille Rosenkrantz-Theil og Hella Joof. De har mødtes med Mads nogle gange henover efteråret på hotelværelser til en kop kaffe og en god snak om parforholdets mange facetter. Deres gennemgang af dilemmaerne er lidt mere fyldestgørende end i radioen, og vi kommer derfor godt omkring alle problemstillingerne.

Og som en ekstra lille bonus er Mads selv en anelse mere på banen end han er i radioen, så jeg synes, jeg kender ham lidt bedre nu. Han er stadig kun ordstyrer på dilemmaerne, men hvert dilemma har en lille tematisk indledning, hvor Mads kommer med anekdoter fra privaten, og det fungerer rigtig godt.

Du har desuden mulighed for at høre lydbidder fra deres samtaler via QR-koder til din smartphone, og der er en vejledning bagerst i bogen til, hvordan du gør, hvis du gerne vil have lidt ekstramateriale. Og det vil du gerne.

Så elsker du Mads & Monopolet så meget som jeg gør, vil du også elske denne her bog. Vær ikke bange for, at den ”ødelægger” din opfattelse af eller dit forhold til radioprogrammet – snarere tværtimod. Og kender du ikke Mads og vennerne, er det her et oplagt sted at starte og så løber du aldrig tør for interessante samtaleemner til dine middagsselskaber fremover.

Mads Steffensen og Marcus Aggersbjerg: Mads & Monopolet. Parholdet – hvor svært kan det være?, Lindhart & Ringhof, juni 2011, 203 sider.