// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristoffer J. Andersen: Erik Jernhånd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Kristoffer J. Andersen: Erik Jernhånd

Skrevet af den 31. juli 2011 – 23:55Én kommentar

Erik Jernhånd hader problemer, som ikke kan løses ved at han slår på dem med sit sværd. Men denne lidt hårdhændede tilgang til ledelse betyder desværre, at hans bekymrede far overdrager kongeriget til Eriks progressive lillebror der både prioriterer vandingsanlæg og fredelig sameksistens med drager over Eriks drømme om ridderskab og hæder.

Så frarøvet sin kronprinsetitel drager Erik ud i verden på jagt efter de traditionelle onde monstre og jomfruer i nød. Godt nok har Erik ikke så meget praktisk erfaring med nogen af delene, men han har studeret de kendte ridderes biografier ind og ud.

Desværre er de onde monstre sjældent så onde og jomfruerne i nød måske knapt så bly, som Erik kunne have ønsket. Vi er med andre ord meget langt fra Tolkiens stiliserede univers med alvorlige elvere og dystre profetier.

Men heldigvis for os giver det Kristoffer J. Andersen muligheden for at vende fantasyverdenen på hovedet og, måske godt inspireret af Terry Pratchetts gakkede Discworld-serie, introducere vanvittige bukke-bruser, realityshows, entreprenante trolde, vanvittige konger og stakkels Erik der bare drømmer om en ærlig kamp med monstre der ikke snakker så meget.

Det er ganske skægt og vores unge medlæser både grinede og rystede på hovede over Eriks godhjertede, men lidt kluntede, forsøg på at leve op til sine litterære ridderhelte i en verden der er knapt så sort/hvid som knaldromanerne. Specielt den første og sidste tredjedel af bogen er der fart på, mens midten af ”Et rablende riddereeventyr” mister lidt pusten. Men det kan der sikkert strammes op på hvis vi en dag (forhåbentligt) skal læse mere om Erik Jernhånds bedrifter.

Kristoffer J. Andersen, Erik Jernhånd – Et rablende riddereventyr, Gyldendal, 184 sider, Maj 2011.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.