// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jan Elhøj og Morten Kirckhoff: Abandoned
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Fotodokumentar

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff: Abandoned

Skrevet af den 4. april 2011 – 10:53Ingen kommentarer

Forladte steder kan virke tiltrækkende på de nysgerrige – hvad er der bag de mørke ruder, hvilke historier knytter der sig til steder der står i forfald, halvvejs styrtet sammen, med ukendte lyde der kan virke uhyggelige?

Fascinationen af forladte steder husker du måske fra din barndom, hvor man listede, fuld af frygt, ind i forladte huse, lader, skure, hytter eller andre steder hvor der ikke kom mennesker hver dag.

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff har fortsat deres nysgerrighed i behold, de har opsøgt steder hvor tiden er gået i stå og har fanget øjeblikke i meget smukke fotos, der bærer dig igennem bogens 200 sider.

Flere af de steder de har rejst, er det bygninger i forfald der fortæller historien om storhed og fald, tidligere så smukke facader der nu skæmmes af graffiti og maling i flager. Biler der nærmest er vokset sammen med naturen, står grønne og rustne og kommer aldrig på farten igen.

Der er også steder hvor tiden bare har stået stille – der ligger en opslået avis, et par briller, værktøj – næsten klar til at blive taget i brug, men stemningen i billedet viser, at det kommer aldrig til at ske.

Enkelte billedserier har en kort overskrift, andre er fulgt op af en lille historie, på engelsk, om stedet. Men billederne taler deres eget sprog og alt i alt er det en meget smuk fotodokumentarisk bog om det, der var engang. Bogen er på 200 sider, indbunden og i stor format.

Jan Elhøj og Morten Kirkhoff, Abandoned – adventures og Urban Explores, Forlaget Verve, 200 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.