// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kjell Ola Dahl: Kvinden i plastic
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Kjell Ola Dahl: Kvinden i plastic

Skrevet af den 5. juni 2011 – 09:16Ingen kommentarer

Kjell Ola Dahl ligger sammen med Jo Nesbø i front blandt de norske kriminalforfattere. “Kvinden i plastic” er bind fem i serien om efterforskerne Gunnarstranda og Frank Frølich samt kollegaen Lena Stigersand fra Oslo politis drabsafdeling.

Der er igen tale om en spændende og velskrevet krimi. Dahl kan noget med sproget, så selv om flere af hændelserne er kulørte, er de renset for effekter. Der er ingen udpenslet vold, skyderi eller knivstikkerier. Forfatteren formår at skabe en stille og lidt snigende nervøsitet – man er aldrig helt sikker på, hvad der lurer rundt om hjørnet. Oven i det er tonen meget lun og med en passende portion sort humor.

Det er Frank Frølichs personlige relationer, der sætter handlingen i gang. Politiet efterforsker en professionel gangster, da Frølich tilfældigt anholder en kvinde, der har besøgt ham midt om natten. Hun – Veronica Undset – sættes fast for kokainbesiddelse. Ved 40-års fødselsdagen for Franks ungdomsven viser det sig meget overraskende, at vennen skal giftes med Veronika. Brylluppet bliver ikke til noget, da Veronika kort efter findes død i en container. Hun er tilsyneladende seksuelt misbrugt, kvalt og svøbt ind i plastic efter sin død.

En tre år gammel mordsag minder lidt vel meget om den nye forbrydelse. En mystisk psykolog dukker op og pludselig myrdes en mand, der viser sig at have forfulgt og fotograferet Veronika. Ydermere forsvinder en ung afrikansk kvinde umiddelbart efter, at hun er kommet til Oslo for at studere.

Der er mange tråde at holde rede i for forfatteren, men jeg kan ikke finde huller eller lidt for smarte genveje og tilfældigheder frem mod opklaringen. Derfor er Kjell Ola Dahls forfatterskab et klart bud på en god krimiserie til sommerens forhåbentlig mange gode læsetimer i liggestolene.

Kjell Ola Dahl, Kvinden i plastik, Modtryk, April 2011, 281 sider, Oversat af Ilse M. Haugaard.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.