// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Ridpath: Hvor skygger ruge
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Michael Ridpath: Hvor skygger ruge

Skrevet af den 14. februar 2011 – 21:18Ingen kommentarer

Nogen gange skal man læse længe før man er rigtig fortrolig med tonen i en bog, kender personerne og bliver fanget af historien. Det er tilfældet med ”Hvor skygger ruge”, som er første bind om kriminalbetjent Magnus Ragnarsson, der forflyttes til Island, hvor han er født, da han kommer i skudlinjen efter at have afsløret korrupte kolleger i Boston.

Han er en hårdkogt betjent der er vant til lidt af hvert, men pludselig er han strandet i Island og bliver grebet af en sag der binder mord og overtro og gamle sagn sammen.

Ideén til bogen er virkelig god, med trådene til Ringenes herre, de islandske sagaer og en magisk ring. Men selve historien er lidt træg at komme igennem, de mange islandske navne kører lidt rundt for mig og jeg kommer aldrig helt på bølgelængde med den kære Magnus. Sløret løftes også for hans egen komplicerede baggrund og familiehistorie og der lægges klart op til en efterfølger, hvor man måske kommer mere ind på livet af hovedpersonen.

Bogen rummer mange gode krimi-elementer, men spændingen når aldrig et højdepunkt og der sker simpelthen for lidt til at man bliver rigtig fanget, alligevel er der god basis for en mere fængende to’er.

Hvor skygger ruge/ Where the shadows lie, Michael Ridpath, Lindhardtogringhof.dk, 384 sider, 2011

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.