// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Flemming Dyrbye: Metusalem
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Flemming Dyrbye: Metusalem

Skrevet af den 9. januar 2011 – 11:05Ingen kommentarer

En ung kvinde er blevet udsat for sadistisk sexmishandling og dræbt og alle beviser peger entydigt på Christian Bjørnbo, som bliver dømt for mordet og sat i fængsel. Otte måneder senere lykkedes det Christian Bjørnbo at flygte fra fængslet og dér kommer vi ind i billedet.

Kriminalassistent Michael Niedermeyer skal lede efterforskningen og han bliver hurtigt opmærksom på, at intet er så ligetil som først antaget. Selvom hans opgave udelukkende består i at opspore Christian Bjørnbo, støder han ind i flere og flere ting, der får ham til at stille spørgsmålstegn ved hele sagens forløb. Det leder ham på sporet af noget meget større og mere indviklet, og han må gøre op med sig selv om de midler, han skal bruge for at løse gåden også helliger målet, nemlig at sandheden kommer frem. Herfra er vi med på en spændende rejse rundt i Europa, hvor Niedermeyer forsøger at løse en gåde med uventet hjælp udefra.

Flemming Dyrbye har skrevet en lettilgængelig og underholdende bog og allerede fra de første kapitler var min interesse fanget. Jeg havde lyst til at læse mere og han formår at skrive på en måde, så man med det samme bliver en del af handlingen og lærer alle nøglepersonerne rigtig godt at kende.

Bogens indhold skuffer mig dog en lille smule. Den handler rigtig meget om kriminalassistentens privatliv og Christian Bjørnbos sexliv, hvilket fylder for meget i forhold til efterforskningen og spændende, systematisk politiarbejde. Bogen kunne med fordel have været 100 sider kortere uden at vi var gået glip af noget væsentligt. Desuden skulle bogen have haft en ekstra tur i korrekturmaskinen, for der er rigtig mange fejl og det generer læsningen og virker sjusket, hvilket ikke kan undgå at påvirke mit samlede indtryk.

Men jeg er underholdt, Flemming Dyrbye har en god stil og det er alle tiders læsning inden sengetid. Vær dog opmærksom på, at du nok får lidt mindre søvn, når du går i gang med denne her bog, for man skal hele tiden liiige have et kapitel mere og pludselig er klokken blevet rigtig mange.

Flemming Dyrbye, Metusalem, Forlaget Siesta, 523 sider, 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.