// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dan Höjer: Cirkusdetektiverne – Popstjernemysteriet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Dan Höjer: Cirkusdetektiverne – Popstjernemysteriet

Skrevet af den 29. november 2010 – 12:25Ingen kommentarer

Popstjernemysteriet er en sød og spændende fortælling om tvillingerne Kasper og Katinka, de største stjerner i Cirkus Pommery. De kommer ud for lidt af hvert i bogen, som starter med, at en elefant er sluppet fri midt i Hovedstaden. Heldigvis klarer Katinka den, for hun er rigtig god til at styre en elefant.

Det volder dog større problemer, at folk hellere vil opleve kendisser end cirkus. En gratis koncert i Kongens Have med Rosalil, vinderen af Melodi Grand Prix, tiltrækker mange berømtheder, og så sælges der ingen billetter til cirkusforestillingen.

Kasper og Katinka giver dog ikke op. De møder frem til koncerten med reklameskilte på maven, og det fanger Rosalils søns interesse. Han kræver at komme i cirkus, og hans berømte forældre følger med. I halen på dem er journalisterne, og interessen for cirkus eksploderer.

Alle billetterne bliver lynhurtigt solgt, men det bliver ikke en helt almindelig forestilling. Rosalil stiller nemlig op som frivillig, da tryllekunstneren Trisse skal optræde. Men Rosalil forsvinder, hun er blevet tryllet bort. Og dog, det er hun ikke – hun er blevet bortført. Der er ingen spor at gå efter, ud over et sammenkrøllet stykke papir, som Kasper finder i en skraldespand. Her står ”Arsenal 36” og ”Gungner”. Det hjælper cirkusdetektiverne på sporet, men det er ikke nemt at opspore den forsvundne popstjerne.

Det er heller ikke helt nemt at finde rundt i handlingen, og de mange medvirkende i historien. Det går dog med lidt hjælp, og det er helt sikkert en spændende bog, som er til at læse, når man er 10 år.

Dan Höjer, Cirkusdetektiverne – Popstjernemysteriet, Illustrationer af Stina Lövkvist, Alvilda, 128 sider, Fra 9 år

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.