// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Richard Osman: Den sidste Djævel skal dø
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Richard Osman: Den sidste Djævel skal dø

Skrevet af den 14. marts 2024 – 06:48Ingen kommentarer

Osman fastholder her i fjerde bind om Torsdagsmordklubben sin succesformular, som har skabt svimlende oplag. Der er igen dømt småpludrende britisk hygge, når pensionistgruppen i den luksuriøse seniorlandsby Coopers Chase går politiet i bedene og kaster sig ind i opklaringen af en mordsag med afstikkere til narkotika og lyssky handel med antikviteter.

Dramaet begynder da en lokal antikvitetshandler findes skuddræbt, og som en af klubbens venner, må de naturligvis engagere sig i opklaringen. Det gør de med fynd og klem, og det bliver en ganske omfattende sag med adskillige drab, gangstere og forfalskede kunstværker.

Antikvitetshandleren har fået indleveret et skrin med heroin for cirka 100.000 kr, og det er tilsyneladende her, vi har roden til alt det onde. Det lykkes da også for de fire seniorer at opklare ugerningen, for de kan virkelig noget. De har en meget veludviklet intuition, de kan få såvel politi som forbrydere i tale, og de bliver taget alvorligt af begge. Ikke dårligt!

I et separat handlingsspor følger vi Mervin, der lige er flyttet ind på hjemmet, og som bliver svindlet på nettet. Han er offer for sit intense ønske om at finde kærligheden. Elisabeth, den forhenværende agent fra efterretningstjenesten MI5, har fortsat en styrende rolle, men veninden Joyce træder mere i karakter, da Elizabeth også har private issues, som hun er nødt til at tage hånd om.

Traditionen tro fortsætter Joyce sine frit fabulerende dagbogsskriverier, som mest af alt er et lidt irriterende påhæng til historien, og som i det store hele ikke bidrager ret meget til plot eller opklaring. Men det er da så hyggeligt. Og hyggeligt må være et kodeord til såvel dette fjerde bind som til resten af serien. Der er en lun stemning hele vejen igennem, på sine steder bliver det lidt vel meget, men man kommer også til at klukle en gang imellem. Plottet er skruet godt sammen med flere forskellige lag og et par overraskelser undervejs. Så var man fornøjet over de foregående bind, så vil man også være glad for ’Den sidste Djævel skal dø’.

Richard Osman; ’Den sidste Djævel skal dø’. Cicero. 429 sider, oversat af Marianne Linneberg Rasmussen. Januar 2024

Der er lukket for kommentarer.