// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joanne Bolouri: En juleaffære
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Jul, Kærlighed og romantik, Roman

Joanne Bolouri: En juleaffære

Skrevet af den 8. december 2023 – 06:06Ingen kommentarer

Bilen er pakket. Juleferien står for døren, og Ed sidder i bilen udenfor kæresten Kates kontor og venter på, at hun kommer ned, så de sammen kan køre på de klassiske og traditionsfyldte julevisitter. Kate lader dog vente på sig, og da hun endelig kommer, er det stadig med hovedet begravet i telefonen, – for hun skal lige nå det ene og det andet. Turen hjemad, som ellers plejer at være fyldt med skøre og hyggelige påfund og julemusik strømmende ud af højttalerne, den ender i et voldsomt skænderi. Pludselig er der mere koldt i bilen end udenfor.

Kate og Ed er ungdomskærester, og de har været sammen i mange år. De har klaret sig vel igennem studier og langdistanceforhold, men nu synes det pludselig som om, de er ved at glide fra hinanden, at de vil forskellige ting i livet. Kate vil gerne gøre karriere, og Ed er meget godt tilfreds med sit musiklærerjob. Den ene drømmer måske om ægteskab og børn, og det gør den anden vist ikke, ja ved de faktisk, hvad hinanden vil, for undervejs i deres liv sammen er de stoppet med at kommunikere. Så på, hvad der skulle have været en hyggelig juleferie, bryder forskellene ud i fuldt flor, og der bliver sagt sandheder, som det er svært at tage tilbage. Parret vælger dog at tage hjem til familierne og stadig give udtryk for, at de er sammen, men noget er klinket, og der kan ikke bare vendes tilbage til det, der var.

En juleaffære formår desværre ikke at svinge sig selv op til mere end trivialiteter. Det hele er for forudsigeligt, og der er smurt lidt for hårdt på med klicheerne, så det bliver lidt tamt og ligegyldigt at læse. Dertil er dialogen og sproget i bogen tungt, kluntet og urytmisk. Jeg havde håbet, at En juleaffære kunne bringe mig i julestemning, men det lykkedes den ikke rigtig med, – desværre for der kunne ligge en rigtig spændende og gribende historie i det drama, som udspiller sig, når to personer som elsker hinanden og har været sammen i 15 år, pludselig rammer muren og bare keder sig, og de begynder at kigge efter mening og indhold andre steder end i deres forhold.

Johanna Bolouri, En juleaffære, oversat af Claus Lund Rosenkilde, Palatium Books, 2023, 307 sider.

Der er lukket for kommentarer.