// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brianna Labuskes: De brændte bøgers bibliotekar
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Brianna Labuskes: De brændte bøgers bibliotekar

Skrevet af den 12. februar 2024 – 05:34Ingen kommentarer

Historisk fiktion, bøger og stærke kvinder. Det lyder som en temmelig god kombination og det hele kommer til sin ret i De brændte bøgers bibliotek.

I bogen følger vi tre kvinders liv og hver deres kamp mod fascismen i Europa. Den unge forfatter Althea James inviteres til Berlin af Goebbels, men efter noget tid gennemskuer hun, at alt ikke er som det ser ud til at være og da hun oplever de store bogafbrændinger, der føres an af studerende, forandres hendes tankegang.

Vi møder også Hannah Brecht der er flygtet til Paris. Hun fordyber sig i arbejdet ved det tyske frihedsbibliotek for brændte bøger og kæmper med sorgen over det, der overgår hendes familie.

Den sidste kvinde, Vivian Child har mistet sin mand i krigen. Hun bruger al sin tid og alle sine forbindelser for at kæmpe for at der sendes litteratur til soldater i kamp. Hun oplever gang på gang breve fra taknemmelige soldater, der oplever en smule trøst i det skrevne ord. Og det er vigtigt for hende, at det fortsat kan lade sig gøre.

Kampen for historierne får kvindernes livshistorier til at hænge sammen og langsomt opdager de, hvad de har betydet for hinandens skæbner. De vil gå langt for det skrevne ord og den magt det kan have.

Bogen er god, men det falder mig ikke helt let at holde styr på springene i tid, selvom det er tydeligt markeret i bogen. Jeg blev nysgerrig på projektet om at sende bøger til soldaterne og ville ønske, at det havde fyldt noget mere. Men det er alt i alt en dejlig og spændende bog af den amerikanske forfatter Brianna Labuskes.

De brændte bøgers bibliotekar er hendes første roman på dansk. Hun har tidligere arbejdet som politisk journalist.

Brianna Labuskes, De brændte bøgers bibliotek, Harper Collins, på dansk ved Cathrine Bjørnbak, 360 sider, 2023

Der er lukket for kommentarer.