// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Haruki Murakami: Mystiske fortællinger fra Tokyo
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Haruki Murakami: Mystiske fortællinger fra Tokyo

Skrevet af den 4. september 2023 – 07:26Ingen kommentarer

Det behøver ikke altid være så langt. En sand mester kan skrive noveller, så læseguderne synger, og det gør Murakami i Mystiske fortællinger fra Tokyo. Fem noveller med et lille stænk Murakamisk virkelighedsforskydelse – små perler, og et oplagt sted at starte hvis man ikke kender Murakamis forfatterskab i forvejen.

De fem noveller kredser om det at miste noget, man måske ikke helt var klar over hvor meget man holdt af. Det leder til en søgen, enten på egne vegne eller andres, efter det mistede. En søgen der giver svar, men ikke altid de svar, man troede eller forventede.

En kvinde søger hvert år tilbage til den strand, hvor hendes søn mistede livet efter et hajangreb. Her er andre unge surfere som han, men hvor er sporene efter ham? I en anden novelle har en kvinde svært ved at huske sit navn. Hvor er det blevet af? Og så er der manden der forsvandt mellem 24. og 26. etage i et højhus, på trappen med det lille sofaarrangement og et spejl.

Novellerne er fra 2005, men har ikke mistet deres sprødhed eller finurlighed, og der er små nedslag i den menneskelige natur og undren over det tynde slør mellem virkelighed og fantasi, som kun Murakami kan skrive dem.

Haruki Murakami: Mystiske fortællinger fra Tokyo. 142 sider, Klim. Oversat af Mette Holm, udkom 3. august 2023

Der er lukket for kommentarer.