// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » An Yu: Efterklang
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

An Yu: Efterklang

Skrevet af den 11. januar 2024 – 06:01Ingen kommentarer

Efterklang. En tone som bliver ved med at hænge ved, som ikke helt slipper eller kan slippes. Det er den fornemmelse jeg sidder tilbage med efter at have læst An Yu’s Efterklang.

Jeg havde ikke de store forventninger, da jeg √•bnede bogen og vidste heller ikke helt, hvad det var, jeg skulle forvente, men hvor er jeg glad for, at jeg har l√¶st Efterklang, for i et meget flot sprog og p√• en meget fin og n√¶nsom m√•de beskriver den, hvordan et liv kan udspille sig p√• b√•de godt og ondt. Hvordan vi selv kan v√¶re med til at pr√¶ge vores liv, men ogs√• hvordan vi bliver p√•virket af de mennesker, som vi m√łder p√• vores vej.

Song Yan, som er en dygtig pianist, og som er vokset op i en familie, hvor forventningen altid har v√¶ret, at hun skulle blive en dygtig og stor koncertpianist, gifter sig med Bowen og tr√¶der dermed ind i en helt anden kategori. Nu er hun hustru og ern√¶rer sig ved at undervise i klaverspil. Song Yans store √łnske er at blive mor, men det passer ikke helt ind i karrieremandens planer, og som fort√¶llingen skrider frem, v√¶lter skeletterne ud af skabet. Svigermor flytter ind i parrets lejlighed, og en dag modtager de en kasse med forskellige svampe, som bringer Song Yan i kontakt med en tidligere anerkendt pianist, som alle har troet d√łd og borte. Det bliver startskuddet til, at Song Yan begynder at se p√• sit liv. Hvad er hendes dr√łmme, og hvordan kan de blive opfyldt? Og hvad er hendes k√¶rlighed rettet mod?! Er det muligt med en ny begyndelse? Kan man rejse sig igen?

‚ÄĚDet var ikke muligt at begynde forfra. Hovedet kunne √łnske, at det var s√•dan, men hjertet er ikke et magisk panser, som kan modst√• hvad som helst; det er virkeligt, og det banker og kan s√•res. Det kan v√¶re h√•rdt som en diamant og andre gange s√• skr√łbeligt som rispapir. Jeg m√¶rkede mit blive revet itu.‚ÄĚ

Jeg er ikke sikker p√•, at jeg helt forst√•r brugen af svampene, som spiller en v√¶sentlig rolle i bogen, og dertil er jeg heller ikke helt med p√•, hvad det r√łde st√łv, som indhyller en hel by betyder, selvom jeg kan have mine g√¶t, men jeg t√¶nker, at mit kendskab til kinesisk kultur m√•ske kommer lidt til kort her, p√• samme m√•de som jeg oplever det, n√•r jeg l√¶ser Murakami, der er der ogs√• ting, jeg ikke forst√•r, men som jeg alligevel f√łler mig draget af.

Alt i alt er jeg glad for, at jeg fik muligheden for at l√¶se denne fine bog, og hvor er det sk√łnt, at b√łger stadig kan overraske. Hvis man √łnsker at l√¶se en virkeligt sanselig bog om livet, s√• f√•r Efterklang mine varmeste anbefalinger.

An Yu, Efterklang, oversat af Ninna Bren√łe, Gads forlag, 2023, sider 224.

Der er lukket for kommentarer.