// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sisse Ramholt: Drengen der voksede for meget
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Sisse Ramholt: Drengen der voksede for meget

Skrevet af den 23. november 2010 – 21:01Ingen kommentarer

Drengen der voksede for meget er en billedbog for børn om en dreng, hvis forældre hellere vil danse tango end være der for ham. Når forældrene tager til tango pakker de ham sammen og putter ham ned i lommen.

Men drengen vokser sig hurtigt rigtig stor og fylder derfor meget mere end andre børn. Til sidst er han så stor, at ingen rigtigt kan rumme ham. Det ender med at han på grund af sin store ballonfacon flyver ud i verdensrummet. Her svæver han alene rundt indtil den dag en gren punkterer ham, og han daler til jorden og lander i haven hos sine forældre. Når nu luften er gået ud af ham, fylder han ikke så meget og bogen slutter med moderen, der kvidrer “Endelig kan vi have ham med i lommen igen”.

Ifølge pressematerialet til bogen er temaet blandt andet “omsorgssvigt og pladsmangel i forhold til andre børn, som ikke passer ind nogen steder”. Det er et alvorligt og vigtigt emne. Men desværre er historien om drengen der voksede for abstrakt til at barnet forstår, hvad det handler om og inspirerer ikke for alvor til en dialog med barnet om mangel på plads til forskellighed.

Bogen er smukt illustreret, men tegningerne er meget voksne og appellerer ikke rigtigt til børn.

Sisse Ramholt og Toril Bækmark, Drengen der voksede for meget, Forlaget Tankestreg, November 2010, 28 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.