// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Haruki Murakami: Slowboat til Kina
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Graphic novel, Noveller

Haruki Murakami: Slowboat til Kina

Skrevet af den 26. juli 2023 – 07:54Ingen kommentarer

Murakami er vel Japans allerst√łrste nulevende forfatter, og hvert √•r en af favoritterne til nobelprisen i litteratur. Han har skrevet lange romanmesterv√¶rker som Mordet p√• Kommandanten og 1Q84, men han mestrer ogs√• novellen. Det viser han i en af sine tidligste b√łger, der nu foreligger i en v√¶ldig fin dansk udgave illustreret af Kamila Slocinska og oversat af altid dygtige Mette Holm.

En mand t√¶nker tilbage p√• sine f√łrste m√łder med kinesere. Der var tre kinesere, der har gjort et stort indtryk p√• ham i hans ungdom, p√• hver sin m√•de. Der var eksamensvagten, der l√¶rte ham om at s√¶tte spor (eller lade v√¶re). Der var kvinden, han forelskede sig i. Og den gamle gymnasiebekendte, der nu s√¶lger leksikoner.

Men mest er alt er der erindringen, hvordan man husker og fortolker sin minder. Bruger dem til at definere sig selv og sine h√•b og dr√łmme, sine sejre og nederlag. Alt sammen i en smuk lille bog, udgivet af Klim, og med en l√¶kker papirkvalitet, der sammen med de gr√łnlige nuancer og smukke tegninger h√¶ver den fine lille novelle til et n√¶sten dr√łmmeagtigt niveau.

Hvis du gerne vil l√¶se Murakami, s√• er Slowboat til Kina et virkeligt godt sted at starte! G√łr dig selv den tjeneste at l√¶se bogen (i stedet for at h√łre den), s√• du f√•r fornemmelsen af papiret og illustrationerne med!

Haruki Murakami: Slowboat til Kina. 95 sider, Klim. Oversat af Mette Holm, illustreret af Kamila Slocinska. Udkom 11. maj 2023

Der er lukket for kommentarer.