// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lina Wolff: Djævlegrebet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Lina Wolff: Djævlegrebet

Skrevet af den 6. juni 2023 – 06:06Ingen kommentarer

Er du nogensinde blevet manipuleret? Hvis du er, så ved du, hvor ækelt det er, og hvor ødelæggende det kan være, og lige præcis det, er hvad, Djævlegrebet handler om. En bog om vold, sex, kroppe, mørke, forbundethed, begær, lidenskab, kærlighed, manipulation og forhåbning om bedre tider.

En ung kvinde er ankommet til Firenze i håbet om, at byen og menneskerne kan være med til at udvikle hende som menneske og kvinde. Hun indleder et lidenskabeligt forhold til en mand, som skal vise sig ikke at være så rosenrødt, som først antaget. Han får greb om hende, på samme måde som hun får greb om ham, – de mødes i et djævlegreb, som er den direkte vej til ødelæggelse. De får suget al kærlighed ud af forholdet, og til sidst er det kun det mørke og onde, som tager bolig i dem, som de næres af.

Man hepper på, at kvinden endelig skal tage sit gode tøj og forlade manden, at der kommer en frelsende engel, – men igen tager tingene en voldsom drejning, og kvinden ender bogstavelig talt i et bur i USA. Hvem kan nu redde hende? Måske har kvindes mor ret i, at der altid har siddet en isklump i kvindes hjerte, og at denne har virket beskyttende og bedøvet kvindens følelsesliv, den må helst ikke smelte ”for hvis den smelter, kommer min datter til at lide af en overdrevet følsomhed, en følsomhed, som andre mennesker ikke orker i længden.” Så måske er det det, som sker for kvinden, hendes isklump smelter, begæret er blusset så meget op, at hun står alene tilbage, fanget i et forhold hun ikke helt ved, hvad er?! For kan der være kærlighed i volden? 

Romanen blæste mig omkuld. Det er lang tid siden, jeg har læst noget, som var så ækelt og uhyggeligt, og samtidig var jeg så nysgerrig, at jeg var nødt til at læse videre, for selvom det er en ubehagelig og voldsom fortælling, så er den skrevet i rigtig flot og godt sprog, som gør, at man vover at læse videre på trods af det voldsomme og creepy indhold.

Hvis man kunne lide Anne Swärds’ Jackie, er jeg sikker på, at Djævlegrebet også vil vække begejstring.

Lina Wolff har også skrevet De polyglotte elskere.

Lina Wolff; Djævlegrebet; oversat af Louise Ardenfelt Ravnild; Turbine; 2023; 250 sider.

Der er lukket for kommentarer.