// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joël Dicker: Alaska Sanders-sagen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Joël Dicker: Alaska Sanders-sagen

Skrevet af den 23. maj 2023 – 06:12Ingen kommentarer

Det er så vanvittigt flot, at Joël Dicker altid formår at skrive medrivende historier, der får samtlige stjerner, jeg kan give en bog. Han er uden tvivl min absolut favoritforfatter med bøger, som jeg har lyst til at læse igen og igen. Med Alaska Sanders-sagen, som er en uafhængig fortsættelse til Sandheden om Harry Quebert-sagen, har han simpelthen gjort det igen. Her tager Joël Dicker os nemlig med på noget af en rejse, der fuldkommen er på højde med alle hans tidligere udgivelser. Så forvent ikke mange ledige stunder, når du vender første side i dette pragtfulde mysterium i ægte Joël Dicker-stil.

Vi befinder os i den lille søvnige by Mount Pleasant i 1999, hvor liget af en ung kvinde ved navn Alaska Sanders bliver fundet maltrakteret nær byens sø. Der går ikke længe, før politiet finder en mistænkt, og inden længe får de da også en tilståelse, men 11 år senere kommer der nye beviser frem i lyset, som får hele sagen til at smuldre. Kriminalassistent Perry Gahalowood modtager et anonymt brev om morderens identitet, som får ham til at tvivle på sin egen efterforskning.

Som var det skæbnen foretager forfatteren Marcus Goldman samme dag et pitstop i byen på vej hjem fra Montréal, og han render ind i sin gode ven Gahalowood, der deler sine bekymringer om den gamle sag. Marcus hjalp nemlig Gahalowood med at opklare en anden sag, som endte med at blive Marcus’ store litterære succes; Sandheden om Harry Quebert-sagen. Det bliver starten på en ny historie, der tager læseren med tilbage til 1999, hvor det hele startede med en ung, smuk og succesfuld kvinde, som havde hele livet foran sig.

Joël Dicker er en fantastisk historiefortæller, som tager sin læser ved hånden og leverer det ene pragteksemplar af en spændingsroman efter det andet. Alaska Sanders-sagen har alt, hvad jeg drømmer om, når jeg begynder på en ny roman. Vi får et yderst velkomponeret plot med interessante karakterer og velskrevne dialoger samt omgivelser, der får dig transporteret til den lille søvnige by Mount Pleasant, og så får vi det fantastiske venskab mellem kriminalassistent Gahalowood og Marcus Goldman. Hvis ikke du har læst noget af Joël Dicker endnu, kan jeg kun anbefale dig at skynde dig ned til den nærmeste boghandler og starte fra en ende af.

Læs også mine anmeldelser af de tidligere bøger af Joël Dicker her

Joël Dicker: Alaska Sanders sagen, People’s, oversat af Anders Juel Michelsen, 550 sider, maj 2023

Der er lukket for kommentarer.