// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Pernille Plaetner & Marianne Rohweder: Slangereden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Pernille Plaetner & Marianne Rohweder: Slangereden

Skrevet af den 8. marts 2023 – 06:09Ingen kommentarer

S√• er vi igen tilbage i Odsherred med Martha Munk, der ikke kan lade et d√łdsfald, der umiddelbart ligner et h√¶ndeligt uheld, ligge. Per Brink, der er en af de rigeste m√¶nd bosat i Odsherred, findes d√łd i sit hjem efter et fald ned ad en trappe, og Marthas chef, Torben Billing, vil have sagen lukket i en ruf. Martha kan bare ikke f√• scenen til at stemme, s√• hun bestiller uofficielt en obduktion af Per Brink. Det g√•r desv√¶rre ikke uopdaget hen, s√• Martha ender med at blive suspenderet fra sit job.

Det huer dog ikke Martha s√•dan at lade en sag som den ligge, og da der sker endnu et d√łdsfald blandt Odsherreds overklasse, mener Martha, det er for mist√¶nkeligt. Det har noget med Per Brinks natursk√łnne skovomr√•de at g√łre og en storsl√•et plan, der kan tjene en masse penge hjem til de involverede ‚Äď som omfatter Marthas egen chef.

Sp√łrgsm√•let er bare, om Martha hurtigt nok kan gennemskue, hvad der er p√• spil, og hvem der tr√¶kker i tr√•dene, selvom hun er sat ud af spillet. Den helt store jagt er g√•et ind p√• en ung krigsveteran med PTDS, som p√• alle m√•der har befundet sig p√• det forkerte sted p√• det forkerte tidspunkt, og Martha kan ikke f√• brikkerne til at stemme med, at det skulle v√¶re ham, der er skyld i d√łdsfaldene.

Marianne Rohweder og Pernille Plaetner har et knivskarpt √łje for detaljer og et levende sprog, der holder l√¶seren godt underholdt fra start til slut. Plottet i Slangereden var en smule gennemskueligt, men bogen var stadig f√¶ngende, og s√• er jeg bare s√• vild med den fandenivoldske Martha Munk. Jeg elsker, at vi f√•r s√• stort et indblik i hendes privatliv og hendes forhold til den gifte Svend, som man trods hans dobbeltliv ikke kan andet end at holde af. Historien slutter med en lille cliffhanger, s√• jeg gl√¶der mig allerede til at h√łre mere om Martha i n√¶ste bog.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af de tidligere b√łger i serien her

Pernille Plaetner & Marianne Rohweder: Slangereden, Gr√łnningen 1, 330 sider, januar 2023

Der er lukket for kommentarer.