// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lone Theils: Troskyldigheden selv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lone Theils: Troskyldigheden selv

Skrevet af den 12. april 2023 – 06:18Ingen kommentarer

Et britisk ægtepar, Sally og Tom, er på ferie ved Vesterhavet, da Sally drukner i sommerhusets pool. Retsmedicineren kan ikke fastslå, om det var mord eller en ulykke, og derfor tvinges den britiske anklager til at lade sagen falde, men Sallys familie er overbevist om, at Tom har slået hende ihjel.

Da Nora l√¶ser om sagen, v√¶kkes hendes nysgerrighed ‚Äď is√¶r fordi hun synes, at hun har set Tom et sted f√łr. Hun kan bare ikke komme i tanke om hvor eller hvorn√•r. Jo mere hun graver, jo flere skeletter finder hun i skabene, ikke kun hos Tom, men ogs√• hos Sallys veninder og familie. Alle har tilsyneladende hemmeligheder, der ikke t√•ler dagens lys, og efterh√•nden som sandheden g√•r op for Nora, indser hun, at hun befinder sig i en livsfarlig situation.

Lone Theils har endnu engang skrevet et brag af en krimi, hvor siderne vender sig selv, og den er l√¶st p√• nul komma fem, fordi man bliver s√• revet med af handlingen. Jeg havde en lille mistanke om en del af plottet, som blev bekr√¶ftet til slut, men det gjorde bestemt ikke l√¶seoplevelsen d√•rligere. Jeg er vild med Nora og hendes nysgerrighed, der gang p√• gang driver hende ud i farlige situationer, og s√• h√•ber jeg, at vi ogs√• kommer til at h√łre mere til den irriterende fotograf Snyder, for selvom Nora finder ham √łret√¶veindbydende, bidrager han med humor til fort√¶llingen.

Historien tager nok engang udgangspunkt i begivenheder fra den virkelige verden, men med Lone Theils’ spin på historien, så den tager en helt anden drejning end i virkeligheden.

Denne gang fylder Noras privatliv ikke s√• meget, men alligevel ligger det hele tiden som en undertone, der truer med at stige til et crescendo. Og med en lille cliffhanger i slutningen af historien holder Lone Theils os i vanlig stil i sp√¶ndt forventning om n√¶ste Nora Sand-bog ‚Äď det kan kun g√• for langsomt!

Du kan l√¶se vores anmeldelser af andre af forfatterens b√łger her.

Du kan finde inspiration til andre krimier her.

Lone Theils, Troskyldigheden selv, Lindhardt og Ringhof, 288 sider, marts 2023

Der er lukket for kommentarer.