// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Stefan Ahnhem: En helt anden historie
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding, Thriller

Stefan Ahnhem: En helt anden historie

Skrevet af den 2. april 2023 – 06:24Ingen kommentarer

Vi var mange, der gr√¶d salte t√•rer, da det stod klar, at Stefan Ahnhem sendte Fabian Risk p√• pension efter Det sidste s√łm, men s√• meget desto st√łrre var gl√¶den, da han fortalte, at han havde taget en del af historien ud af Det sidste s√łm og omskrevet den til en ny bog.

En helt anden historie ber√łrer samme handling som i Det sidste s√łm, men foreg√•r i Sverige, hvor Risks tidligere makker Malin Renberg skal fors√łge at opklare mordet p√• en kendt influencer, der findes brutalt myrdet p√• et hotelv√¶relse.

Malin kaster sig over opklaringen, men m√• k√¶mpe med sin chef, der hellere ser, at teamet fokuserer p√• en stor sag om trafficking. En sag, der tr√¶kker tr√•de til begivenhederne i Det sidste s√łm. Som om det ikke var nok, er Malin ogs√• voldsomt udfordret p√• hjemmefronten, hvor hendes mand er tr√¶t af, at hun altid prioriterer arbejdet h√łjest.
Da endnu et lig dukker op, fors√łger Malin at finde ud af, om de to sager h√¶nger sammen. Hun retter sin mistanke mod en mystisk stalker, men er det nu klogt? Det kan hurtigt komme til at give bagslag, hvis han kaster sin k√¶rlighed p√• Malin.

Bogens temaer om trafficking og stalking er spændende og desværre meget aktuelle og hjerteskærende. Det er grumme beskrivelser af den udnyttelse, som menneskehandlere og stalkere udsætter andre mennesker for.

Jeg var desv√¶rre ikke s√• vild med denne bog som med b√łgerne i Risk-serien, m√•ske fordi jeg aldrig rigtig fattede sympati for Malin. Hun er meget vred og frustreret, hvilket skabte en lidt aggressiv stemning bogen igennem, og hun er Fabian Risks diametrale mods√¶tning, der taler, f√łr hun t√¶nker, hvilket ikke altid gavner hende. Jeg tror, det ville have kl√¶dt historien, hvis der var kommet lidt mere k√łd p√•, og bogen havde v√¶ret l√¶ngere. M√•ske ville jeg i virkeligheden bare gerne have haft lidt mere krimi og lidt mindre Malin, for hun fylder n√¶sten det hele i bogen.

Der er heldigvis endnu en ny bog på vej fra Ahnhem, og den ryger helt sikkert på min læseliste, for Ahnhem er en fantastisk forfatter, selvom denne bog ikke sad lige i skabet for mig.

Du kan l√¶se vores anmeldelser af andre af forfatterens b√łger her.

Stefan Ahnhem, En helt anden historie, Lindhardt og Ringhof, 279 sider, oversat af Mi Ahnhem Thomsen, februar 2023

Der er lukket for kommentarer.