// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kate Rhodes: Døden i bugten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Kate Rhodes: Døden i bugten

Skrevet af den 30. marts 2023 – 08:00Ingen kommentarer

Man kan ikke undgå at mærke den kolde blæst suse om ørerne og hænderne fryse til is i denne første bog i Kate Rhodes’ Hell Bay-serie, som handler om efterforsker Ben Kitto og de stemningsfulde, dramatiske Scillyøer i Den Engelske Kanal.

Efterforsker Ben Kitto er taget hjem til den lille ø Bryher, hvor han er vokset op, efter at have arbejdet 10 år for drabsafdelingen i London. Noget forfærdelighed er hændt ham, men efter at han har sagt op, får hans chef overtalt ham til at tage orlov i stedet. Der går dog ikke længe, fra Ben er kommet hjem til øen, før hans efterforskningsevner bliver vakt til live. En 16-årig pige er forsvundet, og da hun bliver fundet død, kan Ben med det samme se, at der er sket en forbrydelse.

Der har raset en storm på øen, siden Ben ankom, og ingen er sejlet hverken til eller fra øen. Ben ved derfor, at morderen stadig må befinde sig på Bryher, og at det højst sandsynligt er en, offeret kender. Da Ben får tilbuddet om at overtage efterforskningen, opdager han, at der er langt flere mistænkte, end han bryder sig om. Alle de mistænkte er folk, Ben kender på den ene eller anden måde, deriblandt nogle han har virkelig svært ved at forestille sig ville gøre en flue fortræd. Men kender han nu også dem alle lige godt?

Jeg er vild med den her nye serie og især hovedpersonen Ben Kitto. Sproget og tempoet passer sig til de omgivelser historien udspiller sig i, og Kate Rhodes har skrevet et interessant plot, der overraskede mig. Jeg ser virkelig frem til de næste Hell Bay-bøger.

Er du vild med Maria Adolfssons Doggerland-serie, er denne bog lige noget for dig.

Kate Rhodes: Døden i bugten, oversat af Peter Vinum, People’s, 440 sider, udkommer 30. marts 2023

Der er lukket for kommentarer.