// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Victoria Larm: Den niende kreds
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Victoria Larm: Den niende kreds

Skrevet af den 3. marts 2023 – 05:44Ingen kommentarer

Grufulde familiehemmeligheder, tragedier og en itusk√•ret pestmaske. Der er lagt op til det helt store mysterium i Victoria Larms f√łrste bog i en planlagt trilogi; Den niende kreds.

Historien foreg√•r i 1930‚Äôernes Stockholm, hvor den indflydelsesrige stockholmske skibsrederfamilie Seigel er p√• randen af √łkonomisk ruin efter b√łrskrakket p√• Wall Street i 1929. Det yngste medlem af familien, den sytten√•rige Livia Seigel, jagter sandheden om, hvad der skete med hendes elskede onkel Henrik, som forsvandt sporl√łst, da Livia var barn. Er han d√łd? Eller har han blot afsk√•ret sig fra alle, han kender? Livia vil g√łre alt for at finde frem til sandheden, og hun l√¶gger sin helt egen plan for at f√• det til at ske.

I Venedig er den rodl√łse Calvin de Laval flyttet ind i et af byens smukke palazzoer hos en rigmand, han er dybt, men hemmeligt forelsket i. Han forguder den jord, manden betr√¶der, s√• da et telegram fra Stockholm vender op og ned p√• deres tilv√¶relse, tager Calvin med ham til Sverige, hvor Calvin f√•r til opgave at s√łge oplysninger om et nyligt d√łdsfald. Det er bare ikke alle i familien Seigel, der er opsat p√•, at familiens dybeste hemmeligheder kommer frem i lyset.

Jeg var ikke specielt vild med denne bog. Karaktererne virkede usympatiske og kom derfor ikke ind under huden p√• mig p√• noget tidspunkt. Det er super √¶rgerligt, for jeg kan godt se, hvor Victoria Larm vil hen med plottet og det Dante-inspirerede setup, hvor der er ni kredse i Helvede, og jo l√¶ngere man bev√¶ger sig ned, desto st√łrre syndere finder man. For efterh√•nden som historien bliver afd√¶kket, finder man den ene v√¶rre synder efter den anden. Bogen er da ogs√• hurtigt l√¶st, da sproget er letl√¶seligt, men jeg blev desv√¶rre kun fanget sporadisk af handlingen.

Victoria Larm: Den niende kreds, Gyldendal, oversat af Allan Hilton Andersen, 384 sider, januar 2023

Der er lukket for kommentarer.