// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Emil Ammitzbøll-Bille: Insider – fire år med Løkke
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Politisk biografi

Simon Emil Ammitzbøll-Bille: Insider – fire år med Løkke

Skrevet af den 6. marts 2023 – 05:12Ingen kommentarer

Det var Kristian Thulesen Dahls skyld. Det var Lars Løkke Rasmussens skyld. Og til sidst var det også partileder Anders Samuelsen, Henrik Dahl og mange andres skyld, at Liberal Alliances regeringsdeltagelse sluttede med en nærmest total nedsmeltning.

Til gengæld var det kun i meget begrænset omfang partis nummer to Simon Emil Ammitzbøll-Billes egen skyld.

Sat på spidsen er det konklusionen i Ammitzbøll-Billes nye erindringsbog om de 3,5 år, hvor Liberal Alliance var i regering med Venstre og Konservative samt forløbet op til.

Ammitzbøll-Bille lægger ikke fingre imellem og vi kommer med helt ind bag de lukkede døre i regeringslokalerne med mange detaljer fra de vigtigste møder, forhandlinger og begivenheder. Når journalister beskriver den slags baseret på kilder, der var tilstede i lokalet, så er de ofte nødt til at pakke tingene ind og udelade detaljer. Eller helt ikke at beskrive møder, for at kilderne ikke kan identificeres.

Men her ved vi alle hvem kilden er. Det er Simon Emil Ammitzbøll-Bille, som udleverer alt og alle. Politiske modstandere, ministerkolleger og ikke mindst partifæller. Det er underholdende, men også grænsende til det usympatiske, at han har behov for at hænge folk så direkte ud så mange år efter.

Bogens store mangelvare er selverkendelse og selvrefleksion. Uden det, bliver det ikke andet end en underholdende og udleverende erindringsbog. Det havde klædt Simon Emil Ammitzbøll-Bille, hvis han også havde reflekteret mere over sin egen rolle i Liberal Alliances optur og nedtur. Men det kan være det kommer den dag han skriver sine erindringer fra hele hans politiske karriere. Så kunne det være vi også får svar på, hvad han lavede i de godt tre år frem til oktober 2022, hvor han var løsgænger.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille: Insider – fire år med Løkke. People’s Press 2023. 296 sider.

Der er lukket for kommentarer.