// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gurli Marie Kløvedal: Bidemærker
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Gurli Marie Kløvedal: Bidemærker

Skrevet af den 21. marts 2023 – 06:39Ingen kommentarer

Michael og Wilhelmine køber drømmehuset på landet, nær vandet og får ønskebarnet Hektor. Eller måske er det mest Wilhelmines drømmehus og det er måske også hende, der virkelig ønsker sig det der barn, men Michael elsker Wilhelmine højt og vil gøre alt for at gøre hende glad. For sammen kan de klare alt.

Så da Wilhelmine dør efter alvorlig sygdom, står Michael helt alene – ude på landet, med en lille knægt på 4 år. Han kan ikke få sig selv til at fortælle Hektor, at hans mor er død og ikke kommer tilbage. Drengen tror, at mor er i Grønland på arbejdsrejse og han savner hende og venter på, at hun kommer hjem eller i det mindste ringer til ham.

Han er en lille forvirret sjæl og en gang i mellem kommer han til at bide eller slå i børnehaven, fordi det hele ikke helt er som det plejer. Det vil børnehaven gerne holde et møde om med Hektors far og med Hektors mor.

Michael står med ryggen mod fortvivlelsens mur, da Wilhelmines søster pludselig dukker op for at hente noget blandt deres forældres efterladte ting og sager. Søstrene har ikke set hinanden i flere år, det bunder i en sorg som aldrig er blevet håndteret. I stedet er søsteren Alberte stukket til søs og har taget flugten fra det forpinte forhold.

Men nu står hun der og Michael har mere end nogensinde brug for en, der kan stå ved hans side.

”Bidemærker” er den smukkeste fineste bog om et kæmpestort emne, om sorg og kærlighed, men pakket så fint ind i en lille hjerteskærende historie om en knust familie. For hvem og hvad har man brug for, når verden ikke bare tilter lidt, men bliver fuldstændig vendt på hovedet? Og hvordan rækker man hånden ud for at hjælpe, når lige præcis den man havde allermest brug for, ikke er her mere?

Romanen er skrevet helt let og udramatisk, mens den knuger hårdt om dit hjerte – kæmpe tak for den Gurli Marie Kløvedal.

”Bidemærker” er Gurli Marie Kløvedals anden roman. Hun debuterede i 2020 med romanen ”Hundehjerte”.

Gurli Marie Kløvedal, Bidemærker, Grønningen 1, 284 sider, 2023

Der er lukket for kommentarer.