// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Max Seeck: Zetterborgsagen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Max Seeck: Zetterborgsagen

Skrevet af den 5. januar 2023 – 05:12Ingen kommentarer

Finske Max Seeck er er igen på pletten med en god solid krimi. Det er bind tre i en serie med Jessica Niemi i hovedrollen, som den skarpe, men psykisk ustabile efterforsker. Hun har dog her en mere tilbagetrukket rolle, idet hun er på orlov efter en barsk omgang i seriens andet bind, ‘Ondskabens net’.

I ’Zetterborgsagen’ overtager kollegaen Jusuf Pepple opklaringen af et mystisk mord på rigmanden Eliel Zetterborg. Hans hæderkronede firma skal fejre 50-års fødselsdag, men desværre også skære hårdt i antallet af ansatte. På aftenen for fejringen myrdes Zetterborg i sin lejlighed med et velplaceret knivstik lige i hjertet. Der er ingen tegn på kamp, og alarmen er slået fra. Er det mon en af de ansatte, der har skaffet sig adgang til lejligheden, og ført kniven? Eller rigmandens søn, der er i lejligheden lige efter mordet? Livvagten er også i nærheden, og så dukker der personer op fra fortiden, som måske kan have haft en finger med i spillet.

Der er masser af løse ender at tage fat på for politiet, og meget tyder på, at gerningsmanden har efterladt spor, der kan hjælpe i opklaringen. Eksempelvis ligger der flere tusinde puslespilsbrikker på et bord i det ellers pertentligt opryddede hjem. Og der dukker en tusch op, som skal aflæses med UV-lys.

Zetterborgs bortgang bliver ikke det eneste dødsfald i det vintermørke Helsinki. Skæbner krydser ind og ud af fortællingen, efterhånden som opklaringen skrider frem af kringlede gange og stier, og som læsere er vi helt med inde i politiarbejdets inderste kerne.

Det er – undskyld udtrykket – morderlig godt gjort af Seeck. Han forfører læseren ned af vildspor og listige afledninger, hvor man tror, at forbryderen er afsløret, indtil der viser sig endnu et lag i det gådefulde mord.

Max Seeck, Zetterborgsagen, Gutkind, 459 sider, Oversat af Siri Nordborg Møller, September 2022

Der er lukket for kommentarer.