// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Max Seeck: Ondskabens net
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Max Seeck: Ondskabens net

Skrevet af den 25. januar 2022 – 09:37Ingen kommentarer

Max Seeck skrev finsk litteraturhistorie, da han bragede ind på New York Times’ bestsellerliste med ‘Den trofaste læser’, som vi også har anmeldt med begejstring her på sitet. Pladsen på den prestigefulde bestsellerliste er kun indtaget én gang før af en finsk forfatter, og Den trofaste læser’ er da også solgt til udgivelse i 40 lande. Nu er han her så med andet bind i serien, der har kriminalassistent Jessica Niemi i centrum.

Hun er ikke nogen helt normal efterforsker og har nogle tunge ting i lasten. En familietragedie forfølger hende og har gjort hende psykisk ustabil. Det forstår hendes nye chef at udnytte, så Niemi kæmper på flere fronter her i ’Ondskabens net’.

Hun skal hurtigt have fundet ud af, hvad der er sket med to kendte influencere, der forsvinder på mystisk vis en mørk novemberaften. Kort tid efter skyller et lig af en ung kvinde i land på den finske kyst. Hun er klædt i skolepige kostume i mangastil. Akkurat som på nogle af de billeder og instagram-opdateringer, som den ene af de forsvundne influencere har bragt umiddelbart før de forsvandt. Og på en af opdateringerne optræder det samme fyrtårn, som den unge pige skyllede i land ved. Så der er ugler i mosen og en forbindelse mellem afdøde og instagrammerne.

Niemi og hendes kolleger søger dybt på nettet og blandt de forsvundnes familier og venner, før konturerne af et hemmeligt netværk tegner sig. Der er gift fra dyr, trafficking og mord på siderne, før alle tråde samles på de sidste sider.

Der er mange del-plots i bogen, og masser troværdige og interessante mennesker i persongalleriet, så det er igen en fornøjelse at være i selskab med Seeck, Niemi og hendes kolleger samt de skæve eksistenser, de møder på deres vej mod opklaringen. Vi glæder os til at få tredje bind mellem hænderne i efteråret.

Max Seeck: Ondskabens net. Gutkind. 496 sider, oversat af Siri Nordborg Møller. Januar 2022

Der er lukket for kommentarer.