// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Max Seeck: Ondskabens net
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Max Seeck: Ondskabens net

Skrevet af den 25. januar 2022 – 09:37Ingen kommentarer

Max Seeck skrev finsk litteraturhistorie, da han bragede ind p√• New York Times‚Äô bestsellerliste med ‘Den trofaste l√¶ser‚Äô, som vi ogs√• har anmeldt med begejstring her p√• sitet. Pladsen p√• den prestigefulde bestsellerliste er kun indtaget √©n gang f√łr af en finsk forfatter, og Den trofaste l√¶ser‚Äô er da ogs√• solgt til udgivelse i 40 lande. Nu er han her s√• med andet bind i serien, der har kriminalassistent Jessica Niemi i centrum.

Hun er ikke nogen helt normal efterforsker og har nogle tunge ting i lasten. En familietragedie forf√łlger hende og har gjort hende psykisk ustabil. Det forst√•r hendes nye chef at udnytte, s√• Niemi k√¶mper p√• flere fronter her i ‚ÄôOndskabens net‚Äô.

Hun skal hurtigt have fundet ud af, hvad der er sket med to kendte influencere, der forsvinder p√• mystisk vis en m√łrk novemberaften. Kort tid efter skyller et lig af en ung kvinde i land p√• den finske kyst. Hun er kl√¶dt i skolepige kostume i mangastil. Akkurat som p√• nogle af de billeder og instagram-opdateringer, som den ene af de forsvundne influencere har bragt umiddelbart f√łr de forsvandt. Og p√• en af opdateringerne optr√¶der det samme fyrt√•rn, som den unge pige skyllede i land ved. S√• der er ugler i mosen og en forbindelse mellem afd√łde og instagrammerne.

Niemi og hendes kolleger s√łger dybt p√• nettet og blandt de forsvundnes familier og venner, f√łr konturerne af et hemmeligt netv√¶rk tegner sig. Der er gift fra dyr, trafficking og mord p√• siderne, f√łr alle tr√•de samles p√• de sidste sider.

Der er mange del-plots i bogen, og masser trov√¶rdige og interessante mennesker i persongalleriet, s√• det er igen en forn√łjelse at v√¶re i selskab med Seeck, Niemi og hendes kolleger samt de sk√¶ve eksistenser, de m√łder p√• deres vej mod opklaringen. Vi gl√¶der os til at f√• tredje bind mellem h√¶nderne i efter√•ret.

Max Seeck: Ondskabens net. Gutkind. 496 sider, oversat af Siri Nordborg M√łller. Januar 2022

Der er lukket for kommentarer.