// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Max Seeck: Den trofaste læser
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Max Seeck: Den trofaste læser

Skrevet af den 19. august 2021 – 06:48Ingen kommentarer

Vi er lidt sent ude med anmeldelsen af den ’Den trofaste læser’, der udkom i april. Og det skal vi beklage, for vi havde meget gerne inspireret krimiinteresserede til at tage denne krimi med til lænestolen på terrassen eller til håndklædet på stranden i sommerferien. Det er en umanerlig velfortalt og barsk historie, som Seeck har strikket sammen. Han tager læseren i et fast greb fra de første sider, og så går det ellers over stok og sten i de par døgn, som fortællingen udspiller sig i.

Konen til en populær finsk krimiforfatter findes myrdet. Hun sidder ved parrets bord i køkkenet i ført en smuk sort kjole. Håret er nydeligt arrangeret og ansigtet stivnet i et kunstigt smil vendt mod tilskueren. Det chokerende for krimiforfatteren og efterforskerne er, at mordet er en kopi af et drab begået i en af forfatterens bøger. Den unge efterforsker Jessica Niemi bliver sat til at opklare sagen, og der kommer selvfølgelig flere drab, som også er kopier af mord fra krimierne. Ofrene bliver brændt, dukker op druknet eller lader livet for knivstik.

Uhyggen bliver ikke mindre af, at flere af de myrdede kvinder ligner Jessica. I hastigt tempo får vi mere at vide om Jessicas fortid og følger jagten på morderen – eller måske morderne, for meget tyder på, at de mystiske og rituelle mord ikke kan være udført af én person.
Det er noget nær umuligt at komme på sporet af, hvad forbindelsen mellem de myrdede er, og handlingen tager mange uventede sving undervejs. Herligt! Og ovenikøbet skriver Seeck let og elegant, med sans for detaljer, der skaber masser af billeder hos læseren.

Ud over opklaringen af forbrydelserne, får man en grundfortælling om, hvordan Jessica Niemi er blevet den, hun er. Hun er fuld af kontraster og har lig i lasten, som trænger sig på. En interessant personlighed, som det bliver en fornøjelse af følge. Seeck har nemlig mere på vej – heldigvis.

Max Seeck: Den trofaste læser. Gutkind, 432 sider. Oversat af Siri Nordborg Møller. April 2021.

Der er lukket for kommentarer.